Kastamonu'da el sanatları festivali coşkusu
- 6 / 1
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde düzenlenen 36. Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali, farklı şehirlerden gelen el sanatları ustaları ve aşçıları bir araya getirdi.
- 6 / 2
Festivale katılan ustalar, stantlarda el emeği, göz nuru ürünlerini sergileyerek ziyaretçilere tanıttı. Erzurum, Ankara, Mardin ve İzmir gibi birçok şehirden gelen sanatçılar, kendi yörelerine ait el sanatlarını ve lezzetleri festivalde sundu. Ziyaretçiler, bu eşsiz ürünlere yoğun ilgi gösterdi.
- 6 / 3
Mardin’den gelen Müjgen İşler, 14 yıllık tecrübesiyle minyatür ve çini tekniğiyle yaptığı eserleri tanıttı. Abdulhamit Özcan ise dört kuşaktır ailesinin mesleğini sürdürdüğünü belirterek, Türk motifleriyle süslediği bakır ve ahşap ürünlerini sergiledi. Ayrıca, Kastamonu’nun Daday ilçesinden gelen Makbule Balcı, coğrafi işaretli etli ekmeği tanıtmak amacıyla festivale katıldığını belirtti. İzmir’den gelen Ümit Sabuncu ise İzmir kumrusunu tanıtarak, festivalin kalabalık ve keyifli geçtiğini vurguladı.
- 6 / 4
- 6 / 5
- 6 / 6











