Karşıyaka'da denetimli serbestlik yükümlülerinden okullara temizlik desteği

  • 6 / 1 Karşıyaka'da denetimli serbestlik yükümlülerinden okullara temizlik desteği 0

    Karşıyaka’da denetimli serbestlikle izlenen yükümlüler, 2025-2026 eğitim-öğretim yılına hazırlık kapsamında 13 okulda temizlik ve bakım çalışmaları gerçekleştirdi. Bu çalışmaların amacı, öğrencilerin hijyenik sınıflarda eğitim görmelerini sağlamak ve aynı zamanda yükümlülerin topluma yeniden kazandırılmalarına katkıda bulunmaktır.

  • 6 / 2 Karşıyaka'da denetimli serbestlik yükümlülerinden okullara temizlik desteği 1

    Adalet Bakanlığı Karşıyaka Denetimli Serbestlik Müdürlüğü denetiminde, ‘Kamu Yararına Ücretsiz Çalışma Yükümlülüğü’ kapsamında Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 13 okulda temizlik, boya ve onarım çalışmaları yapıldı. 19 Ağustos 2025 tarihinde Karşıyaka İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen etkinlikte, Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Halil Sezgin, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hacı Hüseyin Daşdemir, Karşıyaka İlçe Jandarma Komutan Vekili Cesur Yiğit, Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürü Ercan Kaçanoğlu, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Arzu Günaydın, Karşıyaka Denetimli Serbestlik Müdürü Orhan Kaykaç ve okul müdürü Turgut Bilici de hazır bulundu. Yetkililer, okullardaki çalışmaları yerinde incelediler.

  • 6 / 3 Karşıyaka'da denetimli serbestlik yükümlülerinden okullara temizlik desteği 2

    Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Halil Sezgin, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün yükümlülerin topluma kazandırılması için çeşitli etkinlikler düzenlediğini vurguladı. Başsavcı Sezgin, okulların boya, badana ve temizlik çalışmalarının bu etkinliklerden biri olduğunu, müdürlük bünyesinde 200 yükümlü bulunduğunu ve 50’sinin kamu kurumlarında görev aldığını belirtti. Şu anda 15 yükümlünün okullarda temizlik ve boya çalışmaları yürüttüğünü ekledi. Karşıyaka Denetimli Serbestlik Müdürü Orhan Kaykaç ise, iyileştirme ve rehabilitasyon çalışmalarının devam ettiğini ve kamu yararına çalışma yükümlülüğünün önemini vurguladı. 50 yükümlünün okullarda çalıştığını ve bu çalışmanın yükümlülerin motivasyonunu artırdığını söyledi. Ayrıca, yükümlülükleri sona ermiş bazı vatandaşların da gönüllü olarak çalışmalara destek verdiğini belirtti.

  • 6 / 4 Karşıyaka'da denetimli serbestlik yükümlülerinden okullara temizlik desteği 3

  • 6 / 5 Karşıyaka'da denetimli serbestlik yükümlülerinden okullara temizlik desteği 4

  • 6 / 6 Karşıyaka'da denetimli serbestlik yükümlülerinden okullara temizlik desteği 5