Kars buz tuttu: Çatılarda 3 metrelik dev sarkıtlar köylüleri şaşırttı!

  • 5 / 1 Kars buz tuttu: Çatılarda 3 metrelik dev sarkıtlar köylüleri şaşırttı! 0

    Baharın müjdecisi olması beklenen günlerde Kars, dondurucu soğukların pençesinde yaşamı olumsuz etkiliyor. Geceleri hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye kadar düşmesiyle birlikte, bazı evlerin çatılarında adeta devasa buz kütleleri oluştu. Bu durum, özellikle Duraklı köyünde yaşayan vatandaşlar için zorlu anlara neden oluyor.

  • 5 / 2 Kars buz tuttu: Çatılarda 3 metrelik dev sarkıtlar köylüleri şaşırttı! 1

    Kars'ta son yılların en sert kışlarından birinin yaşandığı belirtiliyor. Akyaka ilçesine bağlı Duraklı köyünde, evlerin çatıları ve su oluklarından sarkan buz sarkıtlarının uzunluğu 3 metreyi buluyor. Bu durum, köylülerin hem şaşkınlığına hem de yaşadıkları zorluklara yol açıyor.

  • 5 / 3 Kars buz tuttu: Çatılarda 3 metrelik dev sarkıtlar köylüleri şaşırttı! 2

    Baharın gelmesini dört gözle bekleyen köylüler, havaların yeniden eksi 20 derecelere kadar düşmesiyle hayal kırıklığına uğradı. Köy sakinlerinden Erol Demirkaya, "Kars’ta baharı beklerken her taraf dondu. Havalar eksi 20 dereceyi buldu. Akşam saatlerinde soğuk daha da artıyor. Allah yardımcımız olsun" diyerek yaşanan soğukların şiddetini dile getirdi. Murat Aydın ise, kendi boyuna yakın bir buz sarkıtını çatıdan koparıp göstererek, kış şartlarının ne kadar ağır geçtiğini gözler önüne serdi. Aydın, "Baharı beklerken havaların eksi 15-20 dereceye düşmesi baharın biraz geç geleceğini gösteriyor. Kars’ta bu sene hayat şartları baya zorlaştı." ifadelerini kullandı. Kars'ta etkisini sürdüren dondurucu soğukların bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

  • 5 / 4 Kars buz tuttu: Çatılarda 3 metrelik dev sarkıtlar köylüleri şaşırttı! 3

  • 5 / 5 Kars buz tuttu: Çatılarda 3 metrelik dev sarkıtlar köylüleri şaşırttı! 4