Kars Barajı taştı! Kontrollü tahliye başlıyor, dere yatakları tehlikede
- 5 / 1
Kars'ta son günlerde etkili olan sağanak yağışlar ve yüksek rakımlardaki karın erimesi, Kars Barajı'nda doluluk oranını yüzde 100'e taşıdı. Bu durum, barajdan kontrollü su tahliyesinin başlatılacağı anlamına geliyor.
- 5 / 2
Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bölgedeki yağışlar ve Kars Çayı'na karışan kar suları, baraj rezervuarlarına yüksek debide su girişi sağladı. Güvenli su yönetimi adına Kars Barajı'nda kontrollü su bırakma işlemlerine başlanacağı duyuruldu. Bu süreçte dere yataklarında su seviyesinin yükselebileceği uyarısı yapıldı ve vatandaşların dikkatli olması gerektiği vurgulandı.
- 5 / 3
Yetkililer, resmi duyuruların yakından takip edilmesini, baraj çevresi ve dere yataklarına kesinlikle yaklaşılmaması gerektiğini belirtti. Dere yataklarına yakın bölgelerdeki ulaşım yolları, tarım arazileri ve diğer yerleşim yerleri için acil önlem alınmasının önemi vurgulandı. Ani su yükselmelerine karşı tedbirli olunması, özellikle kırsal kesimde yaşayanların dikkatli davranması çağrısı yapıldı. Barajın yüzde 100 doluluğa ulaşan durumu, havadan çekilen dron görüntüleriyle de gözler önüne serildi.
- 5 / 4
- 5 / 5
- 08:50Emekli bayram ikramiyesi için son tarih kaçırıldı
- 08:40Vefat durumunda borçtan kaçarken bilinmeyen hak: Miras reddi ve sosyal güvenlik avantajları
- 08:31Akaryakıta yeni indirim: Milyonlarca sürücü için sevindirici gelişme!
- 08:21Iğdır'da feci kaza: Motosiklet sürücüsü olay yerinde can verdi
- 08:11Alpler'de ücretsiz konaklama fırsatı: Tek şart yüksek rakımda bulunmamak










