İzmir'de yaban domuzları sokak kedileriyle aynı sofrayı paylaşıyor
- 6 / 1
İzmir’in Balçova ilçesinde ormanlık alandan kente inen yaban domuzları, sokak hayvanları için bırakılan mamaları kedilerle birlikte tüketmeye başladı. Bu durum, ekolojik dengenin değiştiğini gözler önüne seriyor.
- 6 / 2
Hayvanseverlerin parklara bıraktığı yiyecekler, yaban domuzlarının dikkatini çekiyor. Kedilerle yan yana beslenen domuzlar, mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Balçova’nın doğayla iç içe yapısı, yaban hayatı ile şehir yaşamı arasındaki sınırları giderek ortadan kaldırıyor. Yaban domuzları, doğal ortamlarında yiyecek bulmakta zorlandıkları için sokak kedileri için bırakılan mamalara yöneliyor.
- 6 / 3
Halil Eker, parkların içine mama bırakılmaması gerektiğini belirterek, “Hepimiz hayvanseveriz ancak bazı vatandaşlar sınırları zorluyor. Bu durum çocuklar için risk oluşturuyor” dedi. Yaban domuzlarının bu dönemde şehir merkezlerine inmesinin tehlikeli olabileceğini vurguladı. Mecit Azim Dost ise, artan başıboş hayvan popülasyonunun güvenlik ve hijyen sorunlarına yol açtığını ifade ederek, belediyeden kalıcı çözümler beklediklerini dile getirdi.
- 6 / 4
- 6 / 5
- 6 / 6
- 23:52Doğu Kudüs'te İsrail'den 13 yeni yerleşim yeri hamlesi: Tarihi gerçekler çarpıtılıyor
- 23:44Bordeaux mektubu: 170 yıl önceki sıradan bir mektubun 233 milyon liralık değeri
- 23:36Bakü-Tiflis-Ceyhan hattında devir: BP bayrağı SOCAR'a devretti
- 23:35Seha Ergene: “Eleştiri ihanet değildir, şeffaflık ise kişisel beyanlarla değil denetimle sağlanır.”
- 23:27Kahramanmaraş'ta yıldırım düşen çiftçi yaşam mücadelesini kaybetti











