İzmir'de skandal manzara: Buca çöplüğe döndü, esnaf isyan etti!
- 6 / 1
İzmir'in Buca ilçesindeki mobilyacı esnafının yoğunlukta olduğu sanayi bölgesinde bulunan boş bir arazi, adeta çöplüğe döndü. Çevre sakinleri ve esnaf, durumun vahameti karşısında büyük tepki gösterirken, bir esnaf bölgedeki çöp yoğunluğunu "Buca’da çöp durumu Hindistan’dan daha berbat" sözleriyle özetledi.
- 6 / 2
Seyhan Mahallesi 718 Sokak'ta, daha önce spor sahası olarak kullanılan alan, zamanla plastik, tekstil atıkları ve moloz yığınlarıyla doldu. Futbol sahası büyüklüğündeki bu arazi, çevre kirliliğinin yanı sıra, yanıcı maddelerin birikmesi nedeniyle büyük bir yangın riski taşıyor. Esnaf Gürkan Çiğdem (45), bölgede sık sık yangın çıktığını ve bunun kendileri için büyük bir tehlike oluşturduğunu belirtti. Çiğdem, "Bizim için küçük bir Hindistan burası. Gördüğünüz gibi moloz, pislik, esnafın pisliği olduğu gibi buraya atılıyor. Sürekli her gün itfaiye geliyor, yangın çıkıyor" dedi. Alanın mobilya sanayisi olması nedeniyle kereste, sünger ve kumaş gibi yanıcı maddelerin yoğunluğu, olası bir yangının tüm mahalleyi tehdit edebileceği endişesini taşıyor.
- 6 / 3
Çöp toplama alanı olarak kullanılan bu bölgedeki durum, sadece yangın tehlikesiyle sınırlı kalmıyor. Çiğdem, bölgede yoğun bir pis koku olduğunu, fare ve böceklerin çoğaldığını, yaz aylarında ise sinek ve sivrisineklerin aşırı derecede arttığını dile getirdi. Ayrıca, atılan köpek ve kedi leşlerinin de çevreye rahatsızlık verdiğini ekledi. Duygu Zencir isimli bir başka esnaf ise, çöplerin dükkanlarına çok yakın bir mesafede biriktiğini ve belediye araçlarının da buraya çöp bıraktığını söyledi. Zencir, "Köpek leşi, kedi leşi var, dükkanlarda fareler cirit atıyor. Elemanlar bir şey koyduğu zaman durmuyor, hep fareler kemiriyor. Sabahları ve rüzgar vurduğunda kokudan geçilmiyor" diyerek yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.
- 6 / 4
Bölgedeki kirliliğin işlerini olumsuz etkilediğini vurgulayan Kadir Boşlamaz, çöplerin birikmesiyle birlikte müşteri kaybı yaşadıklarını belirtti. Boşlamaz, "Müşteri de gelmiyor artık buralara. Çöp biriktiğinde müşteri kalmadı. Dışarıdan gelenler görüyor, koltuk yapacaksınız ama zengin iş adamları buraya gelmez oldu. Millet İnegöl’e, Bursa’ya gitmek zorunda kalıyor. Esnaf şu anda kan ağlıyor. Ekonomik krizden dolayı işler çok zayıf" diyerek, hem çevre kirliliğinin hem de ekonomik sıkıntıların esnafı zor durumda bıraktığını ifade etti. Yetkililerden bir çözüm beklediklerini belirten esnaf, durumun daha da kötüleşmesinden endişe ediyor.
- 6 / 5
- 6 / 6
- 11:13Av yasağı rafları boşaltmadı: Kocaeli tezgahları balıkla dolup taşıyor!
- 11:03Denizli'de emeklilere müjdeli destek: 5 bin TL hesaplara yattı
- 10:53Köyceğiz'de 'El Ele' projesiyle özel bireyler ve gençler kucaklaştı
- 10:43Bursa'da maskeli hırsızlar çelik kasaları çaldı, 5 şüpheli yakalandı
- 10:33Bilecik'te gece yarısı otluk alanda çıkan yangın, ekiplerin anında müdahalesiyle büyümeden söndürüldü










