İzmir'de 'sağlık ordusu' göreve hazır: Gençler ve deneyimliler el ele
- 6 / 1
İzmir Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını proaktif bir yaklaşımla ele almak ve sağlıklı yaşamı yaygınlaştırmak amacıyla 'Sağlık Gönüllülüğü Projesi'ni hayata geçirdi. Bu kapsamda, 98 genç gönüllü ve 20 deneyimli mentor, hastalığın önlenmesi ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarının teşvik edilmesi için sahaya iniyor.
- 6 / 2
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Ahmet Soner Emre, projenin "Tek Sağlık" anlayışıyla insan, çevre ve hayvan sağlığını bir bütün olarak değerlendirdiğini belirtti. Altı aylık bir hazırlık sürecinin ardından oluşturulan proje, gönüllülerin görüş ve önerileri doğrultusunda şekillendi. 98 genç gönüllü ve 20 deneyimli mentorun yer aldığı projede, sağlık okuryazarlığını artırmak ve sağlıklı yaşam davranışlarını toplumun her kesimine yaymak hedefleniyor. Bu model, hem sahada uygulanabilir hem de sürdürülebilir olmayı amaçlıyor.
- 6 / 3
Proje, genç gönüllüler ile deneyimli mentorları bir araya getirerek güçlü bir kuşaklararası bilgi ve deneyim köprüsü kuruyor. Gönüllüler adına konuşan Saliha Hocaoğlu, gönüllülüğün sadece yardım etmek değil, bir ihtiyacı fark edip sorumluluk almak anlamına geldiğini vurguladı. Tanıtım programında yer alan Kadın ve Çocuk Sağlığı, Sağlıklı Yaşlanma ve İleri Yaş Grubu, Enfeksiyon Hastalıkları ve Hijyen Uygulamaları, Sağlıklı Yaşam Davranışları ve Toplum Sağlığı, Sağlık Okuryazarlığı ve Dijital Medya, Çevre İklim ve Tek Sağlık gibi altı farklı çalışma grubu, kendi alanlarındaki faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Gönüllülükte katılım kriterleri, deneyimli mentorlar için 60 yaş ve üzeri olmak ve ilgili alanlarda eğitim almış olmak olarak belirlendi. Genç gönüllüler ise 18-30 yaş arası, sağlık, sosyal hizmet, psikoloji, beslenme, veterinerlik, çevre, biyoloji ve iletişim gibi bölümlerde eğitim gören veya bu alanlarda çalışmak isteyen gençleri kapsıyor.
- 6 / 4
- 6 / 5
- 6 / 6
- 04:39Siirt'te korku dolu anlar: Apartman kaplaması park halindeki otomobilin üzerine çöktü
- 04:28Iğdır'da sel felaketi: Çoban yaralandı, koyunlar telef oldu
- 04:19Manuel vitesli otomobiller için geri sayım başladı: 2030'da tarihe mi karışıyor?
- 04:09Dünyanın en yaşlı kadını her gün 3 yumurta ile hayata tutundu
- 03:58Kandıra sahilleri tehlike çanları çalıyor: Tüm plajlarda denize girmek yasaklandı










