İzmir'de sağanak sonrası yol çökmesi mahallede panik oluşturdu
- 5 / 1
İzmir’in Konak ilçesinde meydana gelen sağanak yağışlar, yumuşayan toprak nedeniyle dar bir sokakta yolun çökmesine sebep oldu. Mahalle sakinleri, bu durumu daha önce yetkililere bildirdiklerini ancak önlem alınmadığını belirterek, çökme nedeniyle büyük bir endişe içerisinde olduklarını ifade ettiler.
- 5 / 2
Son günlerde etkili olan şiddetli yağışlar, İzmir’de bazı bölgelerde hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Konak ilçesine bağlı Ferahlı Mahallesi'nde, 3505 Sokak’ta toprağın yumuşaması sonucu yolun bir kısmında çökme meydana geldi. Bu dar sokak, özellikle yayalar ve motosiklet sürücüleri için geçiş güzergahı olduğundan, hasar çevredeki binaları da tehdit etmeye başladı. Mahalle sakinleri, çökmenin aniden değil, gün içerisinde yavaş yavaş gerçekleştiğini ve bu durumun kaygı verici olduğunu dile getiriyor.
- 5 / 3
Çökmenin yaşandığı sokaktaki bir evde oturan Emel Eyi, durumu daha önce yetkililere bildirmelerine rağmen gerekli önlemlerin alınmadığını belirtti. Emel Eyi, "Bu yolu zamanında kayganlaştığı için yaptırmıştık, ancak muhtarın ilgisizliği nedeniyle belediyeye giderek durumu ilettik. Yoldaki çatlakların başlangıçta ufak olduğunu ama yağışlarla büyüyebileceğini belirttik. Bu yol, çocuklar ve yayalar için büyük bir tehlike oluşturuyor," dedi. Vatandaşlardan Ömer Eyi ise, "Yaklaşık 16 yıldır burada yaşıyoruz ve yolun durumu her geçen gün kötüleşiyor. Belediyeye bildirimde bulunduk ama hala bir çözüm yok. Yetkililerin bir an önce müdahale etmesini bekliyoruz," şeklinde konuştu.
- 5 / 4
- 5 / 5
- 09:14Kuveyt'te İran füzesi saldırısı: 5 ABD askeri yaralandı
- 09:06Memur maaşlarına temmuzda ne kadar zam gelecek? Merkez Bankası'ndan kritik ipucu!
- 08:59Emeklilere çifte zam müjdesi: Temmuz hesapları netleşiyor
- 08:52Avrupa'da sinsi tehlike: Bebekler bile risk altında, CYBE'lerde rekor artış!
- 08:45Koyun yünü: Doğanın kurtarıcısı olarak geri döndü









