İzmir’de orman yangını: Kaynak makinesi sebep oldu, 3 gözaltı
- 6 / 1
İzmir’in Menderes ilçesinde bugün saat 12.45’te başlayan ve hala söndürme çalışmaları devam eden orman yangınının sebebi, kaynak makinesi olduğu belirlendi. Kuru otların ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangına 12.55’te müdahale başlatıldı.
- 6 / 2
İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 8 uçak ve 9 helikopter havadan, 25 arazöz, 26 su ikmal ve 4 dozer ise karadan söndürme çalışmalarına katıldı. Metrelerce yükselen dumanlar, Kuşadası ilçesinden bile görülebildi. Yangının çıkış noktasının bir hobi bahçesi olduğu tespit edildi. Jandarma ekiplerinin yaptığı incelemede, kaynak yapımından çıkan kıvılcımların kuru otları tutuşturup yangına neden olduğu anlaşıldı.
- 6 / 3
Kaynak işini yapan M.Ş.T. ile hobi bahçesinin sahipleri D.Y. ve M.A.Y. gözaltına alındı. Çakaltepe Muhtarı Güven Yılmaz, yangının evlere sıçramadan büyük ölçüde kontrol altına alındığını belirterek, köylülerin ve yetkililerin özverili çalışmalarına teşekkür etti. Yangına müdahale eden mahalle sakinlerinden Murat Morduman ise, yangını görünce hemen müdahale ettiklerini ve evleri ile hayvanlarını kurtarmak için büyük çaba gösterdiklerini ifade etti. Yangının etrafı çevrildi ve söndürme çalışmalarının olumlu yönde ilerlediği bildirildi.
- 6 / 4
- 6 / 5
- 6 / 6
- 00:00Şimşek duyurdu: Reel sektöre devasa kredi paketi!
- 23:52Marmaris'te 15 Temmuz ruhu yaşatıldı: Şehitler ve gaziler unutulmadı
- 23:4440 yıllık füze sistemini emekliye ayırıyorlar: Yerine radarlardan kaçabilen nükleer füze geliyor
- 23:35Avrupa'da sıcak hava dalgası vurdu: 3 nükleer reaktör acil kapatıldı
- 23:26NATO'da büyük füze hamlesi: 10 Avrupa ülkesi bir araya geldi










