İzmir'de binlerce çocuğa 'Süt Kuzusu' eli uzandı: Yeni dönem başladı
- 5 / 1
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, yerel üreticiyi desteklerken aynı zamanda ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının sağlıklı gelişimine odaklanan Süt Kuzusu Projesi'nin yeni dağıtım dönemi coşkuyla başladı. Bu anlamlı proje kapsamında, İzmir'in dört bir yanındaki 2 ila 5 yaş arasındaki miniklere her ay 8 litre taze süt ulaştırılacak.
- 5 / 2
Türkiye'ye örnek gösterilen ve yıllardır kesintisiz devam eden Süt Kuzusu Projesi, İzmir'deki dezavantajlı ailelerin çocuklarının sağlıklı büyümesine kritik bir destek sunmaya devam ediyor. Yerel kalkınmayı destekleme vizyonuyla hareket eden belediye, sütleri üretici kooperatiflerinden temin ederek, belirlenen kriterlere uyan ailelerin 2-5 yaş arasındaki çocuklarına her ay düzenli olarak 8 litre süt sağlıyor. 'Süt Her Çocuğun Hakkıdır' şiarıyla yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Yardımlar Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte süte erişimde zorluk yaşayan hiçbir çocuğun kalmaması için yeni dağıtım döneminde de mesai gözetmeksizin çalışıyor. Projeden faydalanmak isteyen aileler başvurularını www.bizvariz.izmir.bel.tr adresi üzerinden yapabilir, sosyal inceleme ekiplerinin titiz değerlendirmelerinin ardından uygun bulunanlar bu destekten yararlanabilir.
- 5 / 3
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Yardımlar Şube Müdürlüğü'nden Enes Yaşar, Süt Kuzusu Projesi'nin ülkenin en önemli sosyal girişimlerinden biri olduğunu vurgularken, "Bu proje İzmir'de başladı ve Sayın Belediye Başkanımız Cemil Tugay'ın destekleriyle başarıyla sürdürülüyor. Sosyal inceleme ekiplerimizle başvuruları titizlikle ele alıyoruz ve yeni dağıtım dönemine başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Projemiz 30 ilçemizin tamamında, 628 mahallemizde hayat bulmaya devam ediyor. Ekiplerimiz her sabah sütleri yükleyerek ilçe ilçe dağıtımları gerçekleştiriyor. Profesyonel ekiplerimizle yapılan incelemeler sonucunda uygun bulunan aileler bir sonraki listeye dahil ediliyor. Yıllardır süren bu proje, çocuklarımızın sağlıklı gelişimine katkı sağlarken aynı zamanda yerel üreticilerimizi de destekliyor. En büyük motivasyonumuz ise çocuklarımızın yüzlerindeki tebessümü görmek." ifadelerini kullandı.
- 5 / 4
- 5 / 5
- 13:41CHP İzmir'in yeni başkanı Utku Gümrükçü, olaylı geceyi ve geleceği anlattı
- 13:32İzmir metrosu kablo hırsızlığı girişimiyle karardı
- 13:23Denizli OSB personeline afetlere hazırlık eğitimi verildi
- 13:15Dominik'te dehşet: Lüks otel alevlere teslim oldu, 1700 turistin hayatı karardı!
- 13:07Yoğun yağışlar, Gökçeyol Göleti'ni rekor seviyeye ulaştırdı











