İzmir'de anlamlı buluşma: Şehit yakınları ve gaziler 'Büyük Aile Sofrası'nda bir araya geldi

  • 6 / 1 İzmir'de anlamlı buluşma: Şehit yakınları ve gaziler 'Büyük Aile Sofrası'nda bir araya geldi 0

    İzmir Polis Moral Eğitim Merkezi’nde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda düzenlenen ‘Büyük Aile Sofraları’ programı kapsamında şehit yakınları, gaziler ve aileleri iftar yemeğinde buluştu.

  • 6 / 2 İzmir'de anlamlı buluşma: Şehit yakınları ve gaziler 'Büyük Aile Sofrası'nda bir araya geldi 1

    Program, İzmir Valisi Süleyman Elban’ın da katılımıyla gerçekleşti. Vali Elban, masaları tek tek ziyaret ederek şehit yakınları ve gazilerle yakından ilgilendi. Etkinlik, semazen gösterisi ve ilahi konserinin ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ve edilen dualarla başladı, ardından oruçlar açıldı.

  • 6 / 3 İzmir'de anlamlı buluşma: Şehit yakınları ve gaziler 'Büyük Aile Sofrası'nda bir araya geldi 2

    İftar sonrası davetlilere hitap eden İzmir Valisi Süleyman Elban, vatan kavramının önemine değindi. Elban, "Öyle bir toprak parçası ki bunun adı dünyada çok az adlandırılan, bizim iliklerimize kadar yaşadığımız kavram olan vatandır. Toprak parçasını vatan yapmamız için toprağın harcında şehit kanı olması lazım. O toprakları mücadeleyle almanız lazım. Mücadeleyle almak da yetmiyor; kan vererek, can vererek o toprakları korumanız lazım. Vatan söz konusu olduğunda canını, her şeyini feda etmeye hazır bir millet olması lazım. Allah’a hamd olsun ki biz böyle bir milletiz." dedi.

  • 6 / 4 İzmir'de anlamlı buluşma: Şehit yakınları ve gaziler 'Büyük Aile Sofrası'nda bir araya geldi 3

    Türk milletinin her ferdinin birer kahramanlık hikayesi barındırdığını belirten Elban, konuşmasına şöyle devam etti: "Şu milletin ailesinde; terörden, Kıbrıs’tan, Kore’den, Kurtuluş Savaşı’ndan, Çanakkale’den, 1’inci Dünya Savaşı cephelerinden şehit olmayan, gazilik mertebesine yetişmeyen bir hane yoktur. Şehit ailesi dediğimizde, gazi dediğimizde aslında herkes birbirine kendini anlatıyor. Tek farkı bazılarımızın şehadeti ve gaziliği daha eski, bazılarımızınki daha yeni. Hepsi bu ülkenin toprağına toprak olmuş, harcına harç olmuş. Bu fedakarlıklar; bu güzel vatanın vatan olmasına, yüce devletin ilelebet payidar kalmasına, şanlı bayrağımızın göklerde nazlı nazlı dalgalanması ve kutsal ezanımızın mübarek minarelerde sürekli yankılanmasına vesile olacaktır." Program, yapılan duaların ardından çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

  • 6 / 5 İzmir'de anlamlı buluşma: Şehit yakınları ve gaziler 'Büyük Aile Sofrası'nda bir araya geldi 4

  • 6 / 6 İzmir'de anlamlı buluşma: Şehit yakınları ve gaziler 'Büyük Aile Sofrası'nda bir araya geldi 5