Işıkhan, Kastamonu'da konuştu: Türkiye Yüzyılı'nda yeni rekorlar hedefleniyor

  • 5 / 1 Işıkhan, Kastamonu'da konuştu: Türkiye Yüzyılı'nda yeni rekorlar hedefleniyor 0

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Kastamonu'da yaptığı konuşmada, Türkiye Yüzyılı'nda hem büyüme hem de istihdamda yeni rekorlara ulaşılacağına olan inancını dile getirdi. Bakan Işıkhan, altyapı, ulaşım ve çevre yatırımlarıyla Türkiye ve Kastamonu'nun Türkiye Yüzyılı'na yakışır büyük değişimler yaşamaya devam edeceğini vurguladı.

  • 5 / 2 Işıkhan, Kastamonu'da konuştu: Türkiye Yüzyılı'nda yeni rekorlar hedefleniyor 1

    Bakan Işıkhan, bir dizi programa katılmak üzere Kastamonu'yu ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Kastamonu Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Işıkhan, Vali Meftun Dallı'dan kentteki yatırımlarla ilgili bilgiler aldı. AK Parti Kastamonu milletvekilleri Fatma Serap Ekmekci ve Halil Uşuay da ziyarette hazır bulundu. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığı Kastamonu 3 Kademe Teşkilat Toplantısı ve Vefa Buluşması'nda partililerle bir araya geldi.

  • 5 / 3 Işıkhan, Kastamonu'da konuştu: Türkiye Yüzyılı'nda yeni rekorlar hedefleniyor 2

    Toplantıda konuşan Bakan Işıkhan, 23 yıldır verdikleri sözleri yerine getirmek için durmaksızın çalıştıklarını belirtti. Savunma sanayisinden eğitime, sağlıktan ulaşıma kadar her alanda yerli ve milli kalkınma hamleleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Işıkhan, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla önümüzdeki yüzyıla damgasını vuracak büyük adımlar için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Kastamonu'nun da bu yürüyüşe katılacağına inandığını vurguladı. Kastamonu'da bugüne kadar 2,4 milyar lira teşvik verildiğini ve bu teşviklerden 30 bin 573 işyerinin yararlandığını açıkladı. İş Gücü Uyum Programı kapsamında Kastamonu'ya 500 kontenjan ayrıldığını ve bu kontenjanların dolması halinde tekrar kontenjan verileceğini belirtti.

  • 5 / 4 Işıkhan, Kastamonu'da konuştu: Türkiye Yüzyılı'nda yeni rekorlar hedefleniyor 3

    Türkiye ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 4,8 oranında büyüdüğünü hatırlatan Işıkhan, 20 çeyrektir kesintisiz büyüme sürecine dikkat çekti. İşsizlik oranının yüzde 8'e, istihdamın ise 32 milyon 582 bine ulaştığını belirtti. Gençler arasında işsizlik oranının yüzde 15'e gerilediğini ifade eden Işıkhan, Türkiye Yüzyılı'nda hem büyümede hem istihdamda yeni rekorlara ulaşılacağına olan inancını yineledi. Sürekli gelişim ve değişimin AK Parti'nin kuruluş ilkelerinden biri olduğunu vurgulayarak, Kastamonu başta olmak üzere tüm şehirlerin çalışma hayatındaki sorunlarını çözmeye devam edeceklerini açıkladı.

  • 5 / 5 Işıkhan, Kastamonu'da konuştu: Türkiye Yüzyılı'nda yeni rekorlar hedefleniyor 4