İnegöl Fatihi Turgut Alp, kabri başında dualarla anıldı
- 3 / 1
Ertuğrul Gazi ve Osman Gazi’nin silah arkadaşı olan İnegöl’ün Fatihi Turgut Alp, kabrinin bulunduğu Turgutalpköy’de düzenlenen anma programında dualarla yad edildi.
- 3 / 2
Geçmişin hatırlandığı, Türk tarihine vurgu yapılan bu anlamlı programa İnegöl halkının ilgisi oldukça yoğun oldu. Osmanlı’nın kuruluşuna zemin hazırlamış, tarihi değerleriyle adeta geçmişi günümüze taşıyan İnegöl’de, Turgut Alp’in anılması büyük bir coşku ile gerçekleştirildi. 2021 yılında başlayan restorasyon çalışmaları sonucunda Bursa Valiliği ve İnegöl Belediyesi iş birliğiyle restore edilen 700 yıllık türbenin bulunduğu alandaki programda, katılımcılara ikramlar sunuldu.
- 3 / 3
Anma programında İnegöl Mehteri de marşlarıyla katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Günün anlam ve önemine dair konuşan Başkan Taban, "Bugün; bir inancı, bir davayı, bir medeniyet yürüyüşünü anıyoruz. Turgut Alp, yalnızca savaşlarıyla değil, sadakati, cesareti ve adalet anlayışı ile büyük bir komutandır. Fethettiği toprakları ahlakla ve merhametle yurt haline getiren bir neslin temsilcisidir." dedi.
- 19:18Dereye uçan araçtan sürücüyü ekipler kurtardı: Bursa'da nefes kesen kurtarma operasyonu
- 19:09Balıkesir'de hava kalitesi artırılıyor: Doğalgaz dönüşüm projesi başladı
- 18:59Dolar/TL rekor üstüne rekor kırarak atağa geçti: Euro/TL de yükselişte
- 18:49Balıkesir'deki orman yangınına havadan ve karadan yoğun müdahale devam ediyor
- 18:40Hitit Üniversitesi'nin bilimsel desteğiyle robotik takımı dünya şampiyonluğuna ulaştı










