Hürmüz Boğazı'nda gerilim tırmanıyor: 14 gemi saldırıya uğradı, bir gemide yangın ve kayıp var
- 4 / 1
ABD, İsrail ve İran arasındaki gerilimin tırmanmasıyla birlikte, stratejik öneme sahip Hürmüz Boğazı'nda gemi saldırıları artış gösterdi. 28 Şubat'tan bu yana bölgeden geçmeye çalışan toplam 14 gemi saldırılara maruz kaldı.
- 4 / 2
En son saldırının hedefi olan Tayland bandıralı Mayuree Naree isimli kuru yük gemisinin makine dairesi hasar görerek yangın çıktı. Geminin sahibi Precious Shipping şirketi, olayda 3 mürettebattan haber alınamadığını ve bu kişilerin makine dairesinde mahsur kalmış olabileceğini bildirdi. Diğer 20 mürettebatın ise güvenli bir şekilde tahliye edilerek Umman'a ulaştırıldığı ve kayıp mürettebat için arama kurtarma çalışmalarının başladığı kaydedildi.
- 4 / 3
Deniz güvenliği ve risk analiz şirketleri, Hürmüz Boğazı'ndaki saldırıların artışını yakından takip ederken, bölgedeki güvenlik endişeleri giderek büyüyor. Son olay, uluslararası denizcilik ve enerji tedarik zincirleri açısından ciddi riskler barındırıyor.
- 4 / 4
- 11:14Karabük Üniversitesi akademisyenleri 22 başarıya imza attı
- 11:04İlkokul öğrencileri Aydın Gençlik Merkezi'ni ziyaret etti
- 10:54Afyonkarahisar'da 17 bin 600 kullanımlık uyuşturucu yakalandı
- 10:45TotalEnergies, motorin fiyatlarını düşürme kararı aldı
- 10:36Buldan'da apartman çatısında yangın çıktı











