Hopa'da tır parklarından kaynaklanan çevre kirliliğine dikkat çekildi

  • 4 / 1 Hopa'da tır parklarından kaynaklanan çevre kirliliğine dikkat çekildi 0

    Artvin'in Hopa ilçesinde Karadeniz Sahil Yolu kenarında bulunan tır parklarının yol açtığı çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla bir temizlik çalışması gerçekleştirildi. Hopa Belediye Başkanı Utku Cihan'ın da katılımıyla yapılan çalışmaya gönüllüler de destek verdi. Çalışma, Karadeniz Sahil Yolu'ndaki tır parklarının neden olduğu çöp sorununun görünürlüğünü artırmayı hedefledi.

  • 4 / 2 Hopa'da tır parklarından kaynaklanan çevre kirliliğine dikkat çekildi 1

    Yeşil yelek giyen ve eline çöp poşeti alan Başkan Utku Cihan, yol kenarında biriken çöpleri topladı. Temizlik çalışmasının ardından bölge, itfaiye aracıyla yıkanarak temizlendi. Başkan Cihan, itfaiye hortumunu eline alarak Karadeniz Sahil Yolu'nu da temizledi. Başkan Cihan, yaptığı açıklamada Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki yoğun tır trafiğinin ilçede ciddi bir çevre kirliliğine yol açtığını vurguladı.

  • 4 / 3 Hopa'da tır parklarından kaynaklanan çevre kirliliğine dikkat çekildi 2

    Günlük 1500 ila 2000 tırın bölgede beklediğini belirten Cihan, bu alanın belediye sorumluluğunda olmamasına rağmen temizlik çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi. 'Uluslararası Karadeniz Sahil Yolu’ndayız. Bu bölgedeki ilçelerin en büyük sorunlarından biri tır parkları nedeniyle oluşan çevre kirliliği. Burası bizim ilçemiz, bizim yaşadığımız yer. Bu çöplerle insanları karşılamak bizleri utandırıyor.' şeklinde konuştu.

  • 4 / 4 Hopa'da tır parklarından kaynaklanan çevre kirliliğine dikkat çekildi 3