Homa Dalyanı'nda önemli temizlik operasyonu: 2 ton atık temizlendi
- 3 / 1
Ege Üniversitesi koordinasyonunda yürütülen restorasyon çalışmaları çerçevesinde, Homa Dalyanı'nda kıyı erozyonuna karşı gerçekleştirilen operasyon sonucunda, 2 ton katı atık ekosistemden uzaklaştırıldı.
- 3 / 2
İzmir Gediz Deltası sınırları içinde bulunan Homa Dalyanı, Türkiye’nin kritik sulak alan ekosistemlerinden biri olarak biliniyor. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ortaç Onmuş'un bilimsel danışmanlığı ile yürütülen projede, kıyı erozyonuna karşı detaylı bir çevre operasyonu gerçekleştirildi. Bu çalışmalar, bölgedeki ekolojik dengenin korunması ve biyolojik çeşitliliğin sürdürülebilirliği açısından önemli bir adım oluşturuyor.
- 3 / 3
Doç. Dr. Ortaç Onmuş, doğa koruma ve milli parklar genel müdürlüğünün izniyle gerçekleştirilen temizlik operasyonuna, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi'nden yaklaşık 50 gönüllü öğrencinin katıldığını belirtti. 3 kilometrelik kıyı şeridinde titizlikle yürütülen çalışmalar sonucunda, büyük çoğunluğu plastik atıklardan oluşan yaklaşık 2 ton katı atık alandan uzaklaştırıldı. Temizlenen alanlar, özellikle su kuşlarının üreme ve beslenme habitatları açısından büyük önem taşımaktadır.
- 01:39Emeklilere müjde: Tek seferde 3 ayrı ödeme kapıda, hesaplara zam farkları yatacak!
- 01:29Crespi d’Adda: Bir fabrikanın yarattığı sosyal şehir
- 01:19Borsa, günün ilk yarısında nefes kesti: Kazananlar ve kaybedenler belli oldu
- 01:09İran'dan barış için son çaba: Pakistan'da görüşmeler başladı
- 00:59Azerbaycan'ın Diplomatik Hamlesi İsrail'i Durdurdu: 'Ermeni Soykırımı' İddiası Gündemden Kalktı











