Hıdırağa (Kore) Mahallesi'nde beyaz sayfa: Metruk binalar yıkıldı, zulalar kapatıldı

  • 4 / 1 Hıdırağa (Kore) Mahallesi'nde beyaz sayfa: Metruk binalar yıkıldı, zulalar kapatıldı 0

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine bağlı Hıdırağa (Kore) Mahallesi'nde kapsamlı bir temizlik ve düzenleme operasyonu gerçekleştirildi. Metruk binaların yıkımı, uygunsuz yazılarının silinmesi ve çevre temizliğiyle mahalleye yeni bir görünüm kazandırıldı.

  • 4 / 2 Hıdırağa (Kore) Mahallesi'nde beyaz sayfa: Metruk binalar yıkıldı, zulalar kapatıldı 1

    Operasyonda polis ve belediye ekipleri birlikte çalıştı. Özellikle kadın polislerin öncülüğünde ve mahalle annelerinin desteğiyle yürütülen çalışmalarda, kullanılmayan eski eşyalar ve büyük hacimli atıklar mahalleden uzaklaştırıldı. Çalışmalar, kırık camlar teorisi ilkesinden hareketle planlandı.

  • 4 / 3 Hıdırağa (Kore) Mahallesi'nde beyaz sayfa: Metruk binalar yıkıldı, zulalar kapatıldı 2

    Tekirdağ Emniyet Müdürü Metin Turanlı, mahalledeki uyuşturucu ve zararlı alışkanlıklarla mücadeleye yönelik kararlılıklarını vurguladı. Turanlı, "Bu mahalleyle ilgili kötü alışkanlıklar anlamında, bağımlılıkla ilgili, insanlarımızı rahatsız eden konularla ilgili biz işimizi zaten yapıyoruz. Bu konuyla ilgili yüzde 633 düzeyinde daha fazla bu mahalledeyiz. Nerede bir metruk bina varsa yıkacağız, nerede bir zula varsa sıvayacağız, nerede toplumun rencide olacağı bir yazı varsa bunların her birini beyaz sayfa açma adına sileceğiz. İnşallah 2026’da Kore Mahallesi başka şekilde anılacak. Çocuklara dokunacağız, onlarla beraber bu işleri aşacağız. Yeni nesli, eski neslin hastalıklarından kurtaracağız." dedi. Mahalleye kısa süre içinde konteyner karakol kurulacağı ve sürekli polis varlığı sağlanacağı da açıklandı. Çalışmaların belli periyotlarla devam edeceği ve sosyal dokunuşların paydaş kurumlarla birlikte sürdürüleceği belirtildi.

  • 4 / 4 Hıdırağa (Kore) Mahallesi'nde beyaz sayfa: Metruk binalar yıkıldı, zulalar kapatıldı 3