Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in programı eleştiriliyor
- 3 / 1
Enflasyon ve faiz oranlarındaki düşüşün sona ermesiyle birlikte, iktidara yakın iş insanları Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yürüttüğü ekonomik programı eleştirmeye başladı.
- 3 / 2
Neredeyse her konuda AKP'ye destek veren Yeni Şafak gazetesi, 'Ekonomi programı çöktü' başlıkları atarken, İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, yanlış anlaşıldığını belirttiği açıklamasında “Enflasyonla mücadele programına ara verilmeli” dedi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç de ekonomi politikaları için “Birkaç noktada güncellenmeli” yorumunu yaptı.
- 3 / 3
Avdagiç, Hannover Sanayi Fuarı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak, program dahilinde bazı kazanımların olduğunu ancak finans, rezerv ve baskılanmış kur ağırlıklı sürdürülen politikada güncellemeler yapılması gerektiğini ifade etti. “İş dünyası ciddi bir bedel ödedi” diyen Avdagiç, yılın ikinci yarısında daha makul bir döneme geçilmesini umduğunu fakat Orta Doğu'daki savaşın dengeleri değiştirdiğini vurguladı. Avdagiç, “Ekonomi süreçlerinin, iş dünyasının sürdürülebilirliği açısından gözden geçirilmesi gereken bir döneme girdik” dedi. Türkiye’nin ithalatın cazip, ihracatın zorlaştığı bir dönemde olduğuna dikkat çeken Avdagiç, döviz kuru ile enflasyon arasındaki ilişkiye de değinerek, “Bu makasın arttığını, ihracatın zorlaştığı, ithalatın kolaylaştığı bir döneme girdiğimizi görüyoruz” ifadesini kullandı. İktisatçı Mahfi Eğilmez ise, yatırım çekmek ve ekonomik krizi aşmak için hukukun üstünlüğü ve güçler ayrımına dayalı demokratik reformların şart olduğunu belirtti.
- 10:52İzmir'de sel kabusuna son! Buca, Karabağlar ve Gaziemir'de dev altyapı hamlesi
- 10:42İzmir'de cinayet zanlısı 'Yunus' ekipleri tarafından yakalandı
- 10:32Kent karmaşasına 'mimari kaçış': Genç mimarlar horror vacui ile ödüle koştu
- 10:22Aydın-İzmir otoyolunda feci kaza: Bir ölü, üç yaralı
- 10:13Bodrum'da belediye kafeleri ilgi görüyor: İndirimler de var










