Hayvan hırsızlığı olayında jandarma 24 saatlik güvenlik kameralarını inceledi

  • 8 / 1 Hayvan hırsızlığı olayında jandarma 24 saatlik güvenlik kameralarını inceledi 0

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde meydana gelen hayvan hırsızlığı olayı, Manavgat JASAT ve Merkez Jandarma Karakolu timlerinin yoğun çalışmaları sonucunda aydınlatıldı.

  • 8 / 2 Hayvan hırsızlığı olayında jandarma 24 saatlik güvenlik kameralarını inceledi 1

    Hayvan sahibi M.B., 6 keçisinin çalındığını ihbar etti. Jandarma ekiplerinin yaptığı araştırmalar sonucu, 5 koyunun da kaybolduğu belirlendi. Yapılan çalışmalar sonucunda, 4 şüphelinin farklı tarihlerde çaldığı toplam 11 küçükbaş hayvan, satıldıkları yerlerden alınarak Karacalar Mahallesi'nde sahiplerine teslim edildi. Hayvanların sahibi E.B., oğlağın ölmesi üzerine ağıldaki hayvanlarının çalındığını fark etti.

  • 8 / 3 Hayvan hırsızlığı olayında jandarma 24 saatlik güvenlik kameralarını inceledi 2

    Jandarmaya gelen M.B., 6 keçisinin çalındığını bildirdiğinde, JASAT ve Merkez Jandarma Karakolu ekipleri Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kapsamlı bir çalışma başlattı. Ekipler, bölgedeki 3 iş yeri ve 9 meskene ait toplam 24 saatlik güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Olayın şüphelileri olarak 07 L 9956 plakalı araçla hareket eden C.Y., M.F.B., B.E. ve Ş.D. belirlendi. Çaldıkları hayvanları atıl bir tesiste saklayarak A.M.V. isimli şahsa sattıkları tespit edildi. Jandarmanın dedektifleri, aynı şüphelilerin iki ay önce de mağdur M.B.'nin ahırından 5 koyun çalarak Sülek Mahallesi'nde ikamet eden A.A.'ya sattıklarını ortaya çıkardı. Çalınan 6 keçi ve 5 koyun, JASAT ekiplerince bulundukları yerden alınarak Karacalar Mahallesi'nde sahiplerine teslim edildi. Yakalanan 4 şüpheli, Merkez Jandarma Karakolu'ndaki adli işlemlerinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Hayvanlarını JASAT ekiplerinden babasıyla birlikte teslim alan M.B.'nin oğlu E.B., Jandarmanın kendilerine verdiği sözü bu kadar kısa sürede yerine getirmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirerek, "Babamla birlikte bu küçük işletmemizde hayvanlardan geçimimizi sağlıyoruz. 3-4 gün önce hayvanlarımız kayboldu. Jandarmaya haber verdik. Sağ olsunlar JASAT ekipleri gecelerini gündüzlerine kattılar. Bize söz verdikleri gibi ‘Bulacağız’ dediler ve buldular" şeklinde konuştu.

  • 8 / 4 Hayvan hırsızlığı olayında jandarma 24 saatlik güvenlik kameralarını inceledi 3

  • 8 / 5 Hayvan hırsızlığı olayında jandarma 24 saatlik güvenlik kameralarını inceledi 4

  • 8 / 6 Hayvan hırsızlığı olayında jandarma 24 saatlik güvenlik kameralarını inceledi 5

  • 8 / 7 Hayvan hırsızlığı olayında jandarma 24 saatlik güvenlik kameralarını inceledi 6

  • 8 / 8 Hayvan hırsızlığı olayında jandarma 24 saatlik güvenlik kameralarını inceledi 7