Hatay'da deprem sonrası 130’uncu cami dualarla açıldı

  • 6 / 1 Hatay'da deprem sonrası 130’uncu cami dualarla açıldı 0

    Hatay'da, asrın felaketi sonrası inşa edilen 130’uncu cami olan Mansurlu Mahalle Camii, Vali Mustafa Masatlı'nın katılımıyla ve vatandaşların duaları eşliğinde ibadete açıldı.

  • 6 / 2 Hatay'da deprem sonrası 130’uncu cami dualarla açıldı 1

    Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay'da büyük bir yıkım yaşanmıştı. Binlerce bina zarar görmüş, bu nedenle bölgenin yeniden inşası için çalışmalar başlatılmıştı. Hatay Valiliği ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğiyle, depremde kullanılamaz hale gelen camilerin yerlerine yenilerinin inşasına hız verilmişti. Bugün Mansurlu Mahallesi'nde hayırseverlerin katkılarıyla inşa edilen caminin açılışı yapıldı.

  • 6 / 3 Hatay'da deprem sonrası 130’uncu cami dualarla açıldı 2

    Açılışta konuşan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 130’uncu caminin ibadete açıldığını belirtti. Vali Masatlı, "Bugün burada 130’uncu camimizi sizlerin katılımıyla hizmete açmış olduk. Ayrıca, 50 Kuran kursu ve 13 gençlik merkezi de hizmete sunuldu" dedi. Vali, deprem sonrası camilerin inşasının yanı sıra 41 caminin inşaatının devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanının destekleriyle bu süreçte önemli adımlar atıldığını vurguladı.

  • 6 / 4 Hatay'da deprem sonrası 130’uncu cami dualarla açıldı 3

  • 6 / 5 Hatay'da deprem sonrası 130’uncu cami dualarla açıldı 4

  • 6 / 6 Hatay'da deprem sonrası 130’uncu cami dualarla açıldı 5