Gözlükten kurtulmak isterken kör oldu: Kırlangıç otu suyu kabusu
- 3 / 1
Kocaeli'nde yaşayan 52 yaşındaki bir kadın, gözlüklerinden kurtulmak umuduyla gözlerine kırlangıç otu suyu damlattıktan sonra görme yetisini kaybetti. Olay, bitkisel tedavi yöntemlerinin bilinçsiz kullanımının tehlikelerini bir kez daha gözler önüne serdi.
- 3 / 2
İddiaya göre, uzağı görememe sorunu yaşayan hasta, bu durumdan kurtulmak için yaklaşık 7 ay önce taze kırlangıç otunun suyunu gözlerine damlattı. Kısa süre sonra şiddetli yanma ve batma hissi yaşayan hasta, gözlerini açamaz hale geldi. Acil hastaneye kaldırılan hastada, göz doktorları tarafından korneanın en dış tabakasının tamamen tahrip olduğu tespit edildi. Yapılan müdahale ve yaklaşık 2 haftalık tedavi sonucunda hasta sağlığına kavuştu ancak bu süreçte büyük bir korku yaşadı.
- 3 / 3
Olayla ilgili konuşan Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ömer Faruk Yılmaz, sosyal medyada kırlangıç otu gibi bitkisel ürünlerin popülerleştiğini ancak bu tür yöntemlerin bilinçsizce kullanılmasının ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurguladı. "Gözlükten kurtulmak için kırlangıç otu suyunu damlattı, göremez hale geldi. İki gözün de korneasının tamamen tahrip olduğunu gördük" diyen Yılmaz, Sağlık Bakanlığı onayı olmadan, uygun doz ayarlanmadan ve hekim önerisi olmadan hiçbir bitkisel ilacın göze damlatılmaması gerektiğini belirtti. Doktor tavsiyesi olmadan kullanılan bitkisel ürünlerin, faydalı olsa bile göze zarar verebileceğini, enfeksiyon oluşturabileceğini ve hatta kalıcı körlüğe neden olabileceğini ekledi.
- 12:39Aslanapa'da bayram öncesi şehit aileleri ve gazilere anlamlı ziyaretler
- 12:29CHP'li Nalbantoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na destek mesajı
- 12:20Sahte MHRS sitesi tuzağı: Genç kadın 20 bin TL'den oldu, şok yaşadı!
- 12:09Kütahya'da Kurban Bayramı için güvenlik tedbirleri alındı
- 11:59Uber, Avrupa'da dev bir hamleyle Yemeksepeti'nin ana şirketini hedef alıyor: Tekelleşme endişeleri artıyor








