Gönültaş açıkladı: 251 kazı alanında çalışma yürütülüyor
- 4 / 1
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Bülent Gönültaş, Efes’te lansmanı yapılan ‘Geleceğe Miras Projesi’ kapsamında yürütülen çalışmaları anlattı. Gönültaş, 251 kazı alanında kazı yapıldığını ve bu sayının önümüzdeki 1-2 yıl içinde 800’e ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.
- 4 / 2
Gönültaş, ‘Uluslararası Arkeoloji Sempozyumu ve Arkeolojinin Altın Çağı Sergisi’ hakkında da bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı serginin, Türkiye’nin kültürel mirasını dünyaya tanıtmak için tarihi bir adım olduğunu vurguladı. Sergide, Türkiye’den 90 kazının sonuçlarını gösteren toplam 570 eserin yer aldığını, bunlardan 485’inin ilk kez sergilendiğini söyledi.
- 4 / 3
Gönültaş, sergide bronz eserlerden seramiklere, mermer heykellere ve su altı buluntularına kadar çeşitli eserlerin bulunduğunu dile getirdi. 1960’lı yıllarda Burdur’da bulunan Boubon Antik Kenti’nden kaçırılan Marcus Aurelius heykelinin de aralarında bulunduğu birçok eserin, Prof. Dr. Jale İnan’ın çalışmaları sayesinde ülkeye geri getirildiğini belirtti. Yurt içindeki kaçakçılıkla mücadele çalışmalarının da devam ettiğini ve yurt dışına kaçırılmadan yakalanan çok sayıda eser olduğunu ekledi. Arkeolojinin Altın Çağı Sergisi, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Sergi Salonu’nda yaklaşık 6 ay boyunca ziyaret edilebilecek.
- 4 / 4
- 11:18Ordu Bölge Bandosu, Adıyaman’da coşkulu bir konser verdi
- 11:08İç Mimar Yeşim Kozanlı'dan 'Zamanın İzi': Doğal taşın yaşayan dokusu
- 10:59Uzmanlardan bahar aylarında polen alerjisine karşı önemli uyarılar
- 10:4910 suçtan aranan firari hükümlü Aliağa'da nefes kesen operasyonla yakalandı!
- 10:39Ege Üniversitesi'nde veri biliminin geleceği tartışıldı









