Giresun'da sağanak sele neden oldu: Ana yol ulaşıma kapandı

  • 3 / 1 Giresun'da sağanak sele neden oldu: Ana yol ulaşıma kapandı 0

    Giresun'da öğle saatlerinden itibaren etkisini artıran şiddetli yağış, ulaşımda ciddi aksamalara yol açtı. Derelerdeki su seviyesinin tehlikeli düzeyde yükselmesi üzerine, Bulancak ilçesine bağlı Elmalı köyü ile Kovanlık Belde Merkezi arasındaki kritik yol, tedbir amacıyla geçici olarak trafiğe kapatıldı.

  • 3 / 2 Giresun'da sağanak sele neden oldu: Ana yol ulaşıma kapandı 1

    Kent genelinde etkili olan sağanak yağışın ardından, dere yataklarındaki su debisi hızla arttı. Giresun Valiliği'nden yapılan resmi açıklamada, su seviyesinin yol platformuna ulaşmasının can güvenliği açısından risk oluşturduğu belirtildi. İlgili kurumlar tarafından yapılan incelemeler sonucunda, 28-75 Kontrol Kesim No’lu İl Yolu'nun 25 ile 29. kilometreleri arasındaki bölüm, saat 14.00 itibarıyla araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Bölgedeki ekipler, yağışın şiddetini ve su debisini anlık olarak takip ediyor. Su seviyesinin normale dönmesinin ardından gerekli güvenlik kontrolleri yapılacak ve yol tekrar ulaşıma açılacak.

  • 3 / 3 Giresun'da sağanak sele neden oldu: Ana yol ulaşıma kapandı 2

    Valilik, vatandaşları resmi kurumların uyarı ve yönlendirmelerine dikkat etmeleri konusunda uyardı. Olumsuz hava koşulları devam ettiği sürece, sürücülerin alternatif güzergahları kullanmaları ve zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmaktan kaçınmaları tavsiye edildi. Bu önlemlerin, olası tehlikelerin önüne geçmek ve vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla alındığı vurgulandı.