Giresun'da dronlar fındık taşıyor
- 5 / 1
Karadeniz'in engebeli arazilerinde fındık üreticilerinin sırt yükü, zirai dronlar sayesinde hafifledi. İstanbul'dan Giresun'un Görele ilçesine dönen inşaat mühendisi Özkan Turp, köylülerine yardımcı olmak için satın aldığı dronla hem yük taşıma hem de ilaçlama işlerini kolaylaştırdı.
- 5 / 2
Özkan Turp, şehir hayatından uzaklaşıp köyüne döndüğünü ve işçi bulmanın zorluğunu dile getirdi. Fındık toplama, taşıma ve ilaçlama gibi ağır işlerin dronlarla kolaylaştığını belirterek, başta şüpheci yaklaşan üreticilerin zamanla dron kullanımına alıştığını ve talepte bulunduklarını söyledi. Turp, sadece yük taşımanın değil, zararlı böceklerle mücadele için ilaçlama çalışmalarında da dron kullanmayı planladıklarını, Sakarya'da denenmiş ilaçları test ederek bölgeye hizmet vermeyi hedeflediklerini açıkladı. Amacının para kazanmak değil, fındık verimini artırmak olduğunu vurguladı.
- 5 / 3
Bazı kişilerin dronla taşınma talebinde bulunmasına rağmen, güvenlik nedeniyle insan taşımanın tehlikeli olduğunu ve kesinlikle yapılmadığını belirten Turp, sistemin insan sağlığı ve iş güvenliği için geliştirildiğini ifade etti. Fındık üreticisi Mehmet Turp ise dron kullanımının büyük kolaylık sağladığını, önceden sırtlarında taşıdıkları fındık çuvallarını artık kısa sürede taşıyabildiklerini dile getirdi.
- 5 / 4
- 5 / 5
- 05:39Mutfaklarda yangın var: Gıda maliyeti ateş pahası!
- 05:29Tekstil devi ailesini yasa boğan genç ölüm
- 05:19Burak Yılmaz'dan ayrılık sonrası Gaziantep FK'dan veda mesajı
- 05:09Zeytinburnu'ndaki Balıklı Rum Hastanesi, Yadigar projesi ile restore edildi
- 04:59Mehmet Şimşek New York'ta küresel devlerle buluşuyor: Yatırım turunda kritik temaslar









