Gebzede enkaz altında 12 saat: Umutlar baba ve anne için
- 5 / 1
Kocaelinin Gebze ilçesinde meydana gelen ve altında eczane bulunan 4 katlı binanın çökmesiyle ilgili arama-kurtarma çalışmaları, faciadan 12 saat sonra da titizlikle sürdürülüyor. Sabah 07.00de bilinmeyen bir nedenle yıkılan binada enkaz altında kalan 5 kişilik Bilir ailesinden umutlar tükenmeye devam ederken, ekiplerin enkaz altındaki anne ve babayı kurtarma çabası yoğunlaşmış durumda.
- 5 / 2
Olay yerine sevk edilen 627 kişilik arama-kurtarma ekibi, gece-gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Enkazdan maalesef Muhammed Emir (12) ve Nisanın (14) cansız bedenlerine ulaşılırken, ailenin büyük kızı Dilara (18) ise enkazdan sağ olarak kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Ancak baba Levent Bilir (44) ve anne Emine Bilirin (37) akıbeti henüz bilinmiyor. Ekipler, son umutlarla birlikte bu iki canı enkazdan sağ çıkarmak için mücadele ediyor.
- 5 / 3
Mevlana Mahallesi Issıkgöl Caddesi üzerinde yer alan ve altında eczane bulunan binanın çökme nedeni henüz netlik kazanmadı. Sabahın erken saatlerinde meydana gelen bu trajik olay, bölge halkını da derinden üzdü. Enkaz kaldırma ve arama çalışmaları, gece boyunca da aralıksız devam etti. Ekipler, enkazın her santimetrekaresini tarayarak, anne ve babaya ulaşmaya çalışıyor. Gebzede yaşanan bu acı olayda, Bilir ailesinin diğer fertlerinin de kurtarılması için tüm imkanlar seferber edilmiş durumda.
- 5 / 4
- 5 / 5
- 16:0915 Temmuz gecesi herkes efe kesildi: Başkan Çerçioğlu'ndan duygu yüklü o paylaşım
- 16:00Başkan Pehlivan: 'Bu birlik sonsuza dek sürecek
- 15:51Erciş'te akrabalar birbirine girdi: Arazi kavgası 8 cana mal oldu
- 15:41Venezuela'da depremler sonrası can kaybı 4 bin 500'ü aştı
- 15:31Başkan Akın'dan 15 Temmuz ruhuna vurgu: 'Millet iradesi her şeyin üstündedir











