Gazipaşa'da yangın: 76 yangınla mücadele ediliyor
- 10 / 1
Gazipaşa'da cuma günü saat 11.00 sıralarında Doğanca Mahallesi'nde başlayan orman yangını, ikinci gününde de devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 76 yangınla mücadele edildiğini ve Antalya Gazipaşa ile Serik yangınlarının büyük ölçüde kontrol altına alındığını açıkladı.
- 10 / 2
Yangın, yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda çıktı ve rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü. Orman Genel Müdürlüğü koordinesinde, havadan 2 yangın uçağı ve 11 helikopter, karadan ise 45 kara aracı ve yüzlerce personel 3 gün boyunca müdahalede bulundu. Doğanca sınırları içinde başlayıp ormana sıçrayan yangın, Gürçam Mahallesi Karatepe Mevkii ile Karatepe Yaylası’na da ulaştı. Bu nedenle Gürçam Mahallesi ve Karatepe Yaylası’nda tahliyeler gerçekleştirildi.
- 10 / 3
Yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi üzerine Doğanca ve Gürçam mahallelerinde 22 konut tedbir amaçlı boşaltıldı ve toplam 40 vatandaş güvenli alanlara tahliye edildi. Sadece insanlar değil, ağıllarda bulunan küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar da güvenli bölgelere taşındı. Yangın söndürme çalışmaları sırasında 15 kişi iş kazası ve duman zehirlenmesi nedeniyle yaralandı, 4 kişi ise olay yerindeki sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından görevlerine devam etti. Kontrol altına alınamayan yangın nedeniyle yaban keçilerinin bölgeden kaçışları da kaydedildi. Bölgede zarar gören alan, yapılacak çalışmaların ardından netlik kazanacak.
- 10 / 4
- 10 / 5
- 10 / 6
- 10 / 7
- 10 / 8
- 10 / 9
- 10 / 10
- 21:32İtalya'da aşırı sıcaklar nedeniyle kırmızı alarm verildi
- 21:22Çiftçi kabakları çocuklara oyuncak yapıyor
- 21:1268 yaşındaki çiftçi, doğal ürünlerini pazarda satmaya devam ediyor
- 21:03Seyir halindeki tanker alev aldı, yangın ormana yayıldı
- 20:53Bayburt'un Arpalı beldesinde spor tesisleri yenileniyor









