Gaziantep'te yağmur alarmı: Ekipler teyakkuza geçti
- 6 / 1
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) ekipleri, kentte etkili olan yağışlara karşı hazırlıklarını tamamlayarak tıkanıklık ve su birikintilerine karşı sahada çalışmalarını yoğunlaştırdı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verileri doğrultusunda harekete geçen ekipler, gece saatlerinden itibaren önleyici tedbirleri uygulamaya koydu.
- 6 / 2
İtfaiye, Afet Yönetimi, Fen İşleri, Kent Estetiği ve Ulaşım Daire Başkanlıkları ile GASKİ ekipleri, kent genelinde koordineli bir şekilde görev yaparak müdahale çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. GASKİ, 196 personel ve 97 araç ile sahada aktif rol alırken, Büyükşehir Belediyesi'nin diğer birimleriyle birlikte toplamda yaklaşık 900 personel ve 200 araç, yoğun yağış süresince görev başında.
- 6 / 3
Taşkın riski taşıyan bölgeler başta olmak üzere şehir genelinde denetimler artırıldı. Ekipler, yağmur suyu hatlarının sorunsuz çalışması için mazgal temizliklerini planlı bir şekilde devam ettirirken, yağış miktarı ve yoğunluk verileri dijital sistemler üzerinden anlık olarak takip ediliyor. Bu sayede ekiplerin ihtiyaç duyulan bölgelere hızla yönlendirilmesi sağlanıyor. Yağmur suyunun tahliyesinde önemli rol oynayan Alleben Deresi ve kuzey kuşaklama kanallarındaki su seviyeleri de sürekli izleniyor. Doluluk oranları ve debi değişimleri teknolojik takip sistemleriyle anbean kontrol edilerek, olası risklere karşı hızlı müdahale imkanı yaratılıyor.
- 6 / 4
- 6 / 5
- 6 / 6
- 14:12Burdur'da Kültürel Miras Şöleni Sanatseverlerle Buluşuyor: 13 ilden Usta Katılıyor!
- 14:02Çanakkale'de 1050 bisikletli şehitler için pedal çevirdi
- 13:53Bilecik okçuları hedefi 12'den vuruyor: Genç yetenekler gelişimini sürdürüyor
- 13:43Şehit Mithat Çolak'ın sene-i devriyesinde duygusal ziyaret
- 13:33Zonguldak'ta uyuşturucu serası çökertildi: 2 kişi cezaevine gönderildi










