Gaziantep'te turizm sezonu hareketlendi, turistler akın akın geliyor

  • 6 / 1 Gaziantep'te turizm sezonu hareketlendi, turistler akın akın geliyor 0

    Gaziantep’te turizm sezonu hızla hareketlenmeye başladı. Tarihi mekanlar, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle dolup taşıyor.

  • 6 / 2 Gaziantep'te turizm sezonu hareketlendi, turistler akın akın geliyor 1

    2024-2025 turizm sezonunda milyonlarca turisti ağırlamayı hedefleyen Gaziantep, 2026 yılında da turist hareketliliği yaşamaya devam ediyor. 12 ay boyunca süren yoğunluğu ile Türkiye’nin önemli tarih, kültür ve gastronomi merkezlerinden biri haline gelen Gaziantep, tarihi çarşılar ve mekanlarda büyük bir ziyaretçi akınına tanıklık ediyor. Bayram dönemlerinde otel doluluk oranlarının yüzde 100’e yaklaştığı şehirde, kış mevsiminin ardından yerli ve yabancı turistler şehrin her köşesinde görülüyor.

  • 6 / 3 Gaziantep'te turizm sezonu hareketlendi, turistler akın akın geliyor 2

    Turist yoğunluğunun gözlemlendiği Gaziantep’te, Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep Doğal Yaşam Parkı, Bakırcılar Çarşısı, Zincirli Bedesten ve Almacı Pazar gibi önemli noktalar büyük ilgi görüyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, parklarının günlük 8-9 bin ziyaretçi ağırladığını belirterek, herkesin Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’na davet edildiğini söyledi. Yemeni ayakkabı ustası Adil Keskinsoy, yaz sezonuna bağlı olarak işlerinin açıldığını belirtirken, turistlerin kente ilgisinin esnaf için büyük bir katkı sağladığını ifade etti. Bakırcılar Çarşısı esnafı Fikret Yılmaz ise, Gaziantep’e gelenlerin çarşıyı ziyaret etmeden gitmemesi gerektiğini vurguladı.

  • 6 / 4 Gaziantep'te turizm sezonu hareketlendi, turistler akın akın geliyor 3

  • 6 / 5 Gaziantep'te turizm sezonu hareketlendi, turistler akın akın geliyor 4

  • 6 / 6 Gaziantep'te turizm sezonu hareketlendi, turistler akın akın geliyor 5