Gaziantep'te tarihi mozaik operasyonu: 3 şüpheli yakalandı

  • 3 / 1 Gaziantep'te tarihi mozaik operasyonu: 3 şüpheli yakalandı 0

    Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda yürüttükleri bir operasyonla tarihi eser kaçakçılarına darbe indirdi. Nurdağı ilçesinde yasa dışı yollarla elde edilen tarihi mozaik eserleri satmaya çalışan üç şüpheli, E.Ç., M.B. ve M.B., yakalandı.

  • 3 / 2 Gaziantep'te tarihi mozaik operasyonu: 3 şüpheli yakalandı 1

    Jandarma ekipleri, şüphelilerin E.Ç.'ye ait araçla mozaikleri taşıdığını tespit ettikten sonra operasyonu başlattı. Araç ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda, iki adet kültür ve tabiat varlığı niteliğinde mozaik ele geçirildi. Ele geçirilen eserler, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında koruma altına alındı.

  • 3 / 3 Gaziantep'te tarihi mozaik operasyonu: 3 şüpheli yakalandı 2

    Gözaltına alınan üç şüpheli hakkında ise yasal işlem başlatıldı. Gaziantep'te gerçekleştirilen bu operasyon, tarihi eser kaçakçılığıyla mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.