Gaziantep’te 10 kasım anma törenleri: Atatürk’ü rahmetle anıyoruz
- 6 / 1
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 87’nci yılı dolayısıyla Gaziantep kent protokolü anma mesajları yayımladı.
- 6 / 2
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 'Türk milletine esareti ve himayeyi asla yakıştırmayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 87’nci yılında rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.' dedi. Atatürk’ün, bilimi, aklı, eğitimi ve üretimi temel alarak ülkesinin her alanda ilerlemesini sağladığını vurguladı. Ayrıca, Atatürk’ün 'Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' sözüne atıfta bulunarak, Cumhuriyetin kazanımlarını korumanın ve güçlendirmenin önemine değindi.
- 6 / 3
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, 'Atatürk’ün liderliği, vizyonu ve çağdaşlık yolundaki kararlılığı, bizler için her zaman rehber olacaktır.' diyerek anma mesajını iletti. Prof. Dr. Dağlı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece bir asker değil, aynı zamanda bir devlet adamı olduğunu belirtti. Eğitim ve hukuktan ekonomiye kadar birçok alanda köklü değişiklikler yaparak çağdaş bir toplumun temellerini attığını ifade etti.
- 6 / 4
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’nda düzenlenen 10 Kasım anma töreni hüzün doluydu. Öğrenciler, Atatürk’ün yaşamından kesitler sunarak belgesel gösterimi gerçekleştirdi. Ayrıca oratoryo gösterileri ve müzik performanslarıyla dolu bir program gerçekleştirildi. Törende, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, özlem ve rahmetle anarak, onun mirasını yaşatmanın önemine vurgu yapıldı.
- 6 / 5
- 6 / 6
- 08:08Almanya'da iki Türk markalı meze ürünü geri çağrıldı
- 07:58Avrupa semaları kilitlendi: Lufthansa'da grev kaos yarattı, binlerce yolcu mağdur
- 07:48Çin'de lüks otomobil, gelenek gereği toprağa gömüldü
- 07:38Fransa'da şok karar: Binalarda kombi dönemi bitiyor, doğalgaz tamamen yasaklanıyor!
- 07:28Bafra'da motosiklet kazası: 1 kişi hastaneye kaldırıldı










