Gaziantep 2025'in ilk 10 ayını değerlendirdi: Terör operasyonları ve aydınlatılan suç oranları şaşırttı!
- 4 / 1
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, 2025 yılının geride kalan 10 aylık diliminde kentte yaşanan asayiş olayları ve yürütülen operasyonlara dair kapsamlı bir değerlendirme yaptı. Düzenlediği basın toplantısında, ildeki güvenlik durumuna ilişkin önemli istatistikler ve elde edilen sonuçlar kamuoyuyla paylaşıldı.
- 4 / 2
Vali Çeber'in ev sahipliği yaptığı toplantıya İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Halil Şen ve İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Erkoç da katıldı. Bu ortak değerlendirmede, 2025'in ilk 10 ayında terörle mücadele kapsamında 333 operasyon düzenlendiği ve bu operasyonlarda 29 teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisi verildi. Kent genelinde toplam 22 bin 410 asayiş olayının kayıtlara geçtiği ve bu olayların yüzde 97'sinin aydınlatıldığı açıklandı. Bu oran, suçların çözümü noktasında Emniyet ve Jandarma'nın başarısını gözler önüne serdi.
- 4 / 3
Kaçakçılıkla mücadele alanında da önemli adımlar atıldığı belirtildi. Bu kapsamda 81 kişinin yakalandığı ve uyuşturucu operasyonlarında ise toplam 1.831 kişinin tutuklandığı duyuruldu. Vali Çeber, artan denetimlerin yanı sıra, gelecekte drone teknolojisinin güvenlik birimlerince daha etkin kullanılacağını vurguladı. Özellikle motosiklet kazalarının önlenmesi amacıyla da denetimlerin yoğunlaştırılacağı ifade edildi. Toplantının sonunda, güvenlik güçlerinin envanterindeki modern drone sistemleri tanıtıldı.
- 4 / 4
- 09:47Genç tasarımcılardan doğal taşla yaratıcı dokunuşlar
- 09:37Bursa'da üst geçitten kopan demir, trafiği birbirine kattı: Faciadan dönüldü!
- 09:27Bursa'da alkollü sürücünün neden olduğu kaza, araçları hurdaya döndürdü
- 09:17Küresel Piyasalar Barış Umuduyla Coştu: Borsalar Rekorlara Yaklaşıyor
- 09:07Ticaret Bakanlığı'ndan reklam denetimi: 117 firmaya milyonluk ceza kesildi










