Fransa'da orman yangınları: Zor günler kapıda
- 3 / 1
Fransa ve İspanya'da günlerdir süren orman yangınları ciddi bir afete dönüştü. Bordeaux'da bir kriz merkezini ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yangını "ülkenin 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana karşılaştığı en ağır durum" olarak tanımladı. Bu zor zamanlarda dayanma çağrısında bulunan Macron, "Daha zorlu günler geçireceğiz, dayanmalıyız" ifadelerini kullandı.
- 3 / 2
Yangınların etkilediği bölgelerde 4 bin kişi için tahliye kararı alındı. Yeni bir sıcak dalgasının yaklaşmasıyla birlikte kamp alanlarının da boşaltılması istendi. Fransa'da yangınlar nedeniyle şimdiye kadar 42 bin hektar orman yok oldu. Yılbaşından bu yana yangınlardan yaklaşık 116 bin hektar orman etkilendi.
- 3 / 3
Fransa, İspanya ve İtalya'daki orman yangınları, geçtiğimiz hafta yaklaşık 330 bin kişinin tahliye edilmesine neden oldu. Türkiye, İspanya'dan sonra Fransa'ya da yangın söndürme uçağı gönderdi. Macron, sosyal medyada Türkçe "Teşekkürler Türkiye" mesajı paylaşarak Türk halkına teşekkür etti.
- 09:38Orman kahramanları göreve hazır: Kütahya'da yangın işçilerine 'alevlere karşı' kondisyon desteği
- 09:29Küresel piyasalarda Fed'in faiz kararı öncesi belirsizlik artıyor
- 09:18Japonya'da deprem sonrası kabus: Enkaz altında kalanlar için zamana karşı amansız mücadele
- 09:09Yeni Parti'nin ilk tabelası Antakya'daki konteyner binaya asıldı
- 08:59Erdek ormanları alevlere teslim olmaktan kurtuldu: Ekiplerin hızlı müdahalesi zafer getirdi










