Foçada selzedelere 7 milyon TLyi aşan destek: Devlet yaraları sarıyor

  • 3 / 1 Foçada selzedelere 7 milyon TLyi aşan destek: Devlet yaraları sarıyor 0

    AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Foçada meydana gelen sel felaketinin ardından devletin sağladığı destekler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Sel mağdurlarının yalnız bırakılmadığını ve yaraların hızla sarıldığını belirten Saygılı, ilk müdahale ve zarar tespit süreçlerinin tamamlandığını duyurdu.

  • 3 / 2 Foçada selzedelere 7 milyon TLyi aşan destek: Devlet yaraları sarıyor 1

    Başkan Saygılının verdiği bilgilere göre, ilk etapta 83 haneye toplam 3 milyon 552 bin TL ödenek ayrıldı. Bunun yanı sıra, belgelerini tamamlayan 91 haneye de 3 milyon 969 bin TL tutarında ek destek sağlanacak. Bu ödemelerle birlikte toplamda 7 milyon TLyi aşan bir yardımın selden etkilenen vatandaşlara ulaştırılması hedefleniyor. Saygılı, devletin hiçbir vatandaşını mağdur etmeyeceğini vurguladı.

  • 3 / 3 Foçada selzedelere 7 milyon TLyi aşan destek: Devlet yaraları sarıyor 2

    Foçada etkili olan kuvvetli yağışlar ve sel baskınlarının ardından yapılan çalışmalar yerinde takip edildi. AFAD, İçişleri Bakanlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı gibi kurumların ekipleri, vatandaşların can ve mal güvenliği için kesintisiz görev yaptı. AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan da bölgeye gelerek çalışmaları koordine etti. Yapılan tespitler sonucunda 177 konut, 41 işyeri, 72 araç ve 2 depo olmak üzere toplam 292 yerin zarar gördüğü belirlendi. İşyerleri için sigorta sorgulama süreçlerinin ardından ödemeler yapılacak ve yeni başvurular Foça Vergi Dairesi Müdürlüğünce değerlendirilmeye devam edecek.