Fethiye'de fırtına can aldı: Tur teknesi battı, bir kişi hayatını kaybetti

  • 6 / 1 Fethiye'de fırtına can aldı: Tur teknesi battı, bir kişi hayatını kaybetti 0

    Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşanan korkunç olayda, dün gece şiddetli fırtınaya yakalanan bir tur teknesi kıyıya sürüklenerek kayalıklara çarptı ve battı. Bu elim kazada bir kişi hayatını kaybederken, teknedeki diğer yolcular kurtarıldı.

  • 6 / 2 Fethiye'de fırtına can aldı: Tur teknesi battı, bir kişi hayatını kaybetti 1

    Olay, gece yarısı Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Kumburnu Plajı açıklarında meydana geldi. Kuvvetli rüzgar nedeniyle kıyıya bağlı halatı kopan tekne, kontrolsüz bir şekilde sürüklendi. Sürüklenme sırasında kayalıklara çarpan teknenin hızla su aldığı görüldü. Durumu fark eden çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi üzerine bölgeye Sahil Güvenlik, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi ve sağlık ekipleri sevk edildi.

  • 6 / 3 Fethiye'de fırtına can aldı: Tur teknesi battı, bir kişi hayatını kaybetti 2

    Teknede toplam 7 kişi olduğu ve 1 kişinin kayıp olduğu bilgisi üzerine ekipler derhal arama çalışmalarına başladı. O saatlerde hava şartlarının oldukça kötü olması, yağmurun devam etmesi arama kurtarma çalışmalarını güçleştirdi. Sahil Güvenlik dalış ekipleri denizde, jandarma ekipleri ise karada yoğun bir arama faaliyeti yürüttü. Sabah saatlerinde yapılan çalışmalar sonucunda, kayıp olarak aranan 59 yaşındaki İbrahim Özbek'in cansız bedenine ulaşıldı. Özbek'in cansız bedeni, otopsi işlemleri için hastane morguna kaldırıldı. Öte yandan, batan teknenin denizden çıkarılması için de bir çalışma başlatılacağı öğrenildi. Olası bir yakıt sızıntısına karşı ise denizde bariyerlerle önlem alındığı belirtildi.

  • 6 / 4 Fethiye'de fırtına can aldı: Tur teknesi battı, bir kişi hayatını kaybetti 3

  • 6 / 5 Fethiye'de fırtına can aldı: Tur teknesi battı, bir kişi hayatını kaybetti 4

  • 6 / 6 Fethiye'de fırtına can aldı: Tur teknesi battı, bir kişi hayatını kaybetti 5