Fenerbahçe-Benfica maçı sonrası spor yazarlarının yorumları: Mourinho'nun taktikleri tartışılıyor
- 5 / 1
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, Portekiz ekibi Benfica ile Chobani Stadyumu'nda 0-0 berabere kaldı. Sarı-lacivertliler, pozisyon üretme ve organizasyon konusunda sıkıntı yaşadı ve tur umudunu rövanş maçına bıraktı. Eşleşmenin rövanşı, 27 Ağustos Çarşamba günü TSİ 22.00'de Estadio da Luz'da oynanacak.
- 5 / 2
Birçok spor yazarı, Fenerbahçe'nin Benfica ile oynadığı 0-0'lık maçı köşelerinde değerlendirdi. Uğur Meleke (Hürriyet), Jose Mourinho'nun kırmızı kart sonrası hamlelerinin tutucu olduğunu belirterek, rakibin 10 kişi kalmasına rağmen beşli defanstan vazgeçmemesini eleştirdi. Gürcan Bilgiç (Sabah) ise beraberliğin Benfica için iyi bir sonuç olduğunu ve rakip tribünlerini iki arada bir derede bıraktığını ifade etti. Benfica'nın 71. dakikada 10 kişi kalmasının ardından Talisca ve Oğuz Aydın'ın oyuna girmesiyle Fenerbahçe'nin daha etkili hale geldiğini, ancak En-Nesyri'nin golünün ofsayt nedeniyle geçersiz sayıldığını belirtti. Bilgiç, maçın başından sonuna kadar Benfica'nın istediği gibi bir süreç oynandığını ve Mourinho'nun hedefinin kazanmak yerine kaybetmemek olduğunu vurguladı.
- 5 / 3
Serkan Akcan (Fanatik), Talisca'nın oyuna girmesinden sonra Fenerbahçe'de yeni bir sayfa açıldığını, ancak Mourinho'nun planının daha hızlı oyuncularla daha iyi işleyebileceğini belirtti. Reha Kapsal (Fotomaç), Kadıköy'de oynanan 5-2'lik Feyenoord maçını örnek göstererek, Fenerbahçe'nin ilk yarıda top kontrolünde ve pozisyon üretmede eksik kaldığını, hücum ve savunma dengesinin istenilen seviyenin çok altında olduğunu ve orta sahanın sıkıntılı olduğunu ifade etti. Kapsal, 3-4 transferin takımın kalitesini artırmak için elzem olduğunu ve Mourinho'nun 3-4-1-2 sevdasından vazgeçmesi gerektiğini savundu. Ahmet Çakar (Sabah) ise maçta Benfica'nın top kontrolünün uzun süre devam ettiğini ve ikinci yarıda 10 kişi kalmalarına rağmen beraberliği koruyup Portekiz'e avantajlı dönmeyi başardıklarını dile getirdi. Kerem Aktürkoğlu'nun neden oynatıldığını anlamadığını ve böyle bir durumu hayatında görmediğini söyledi.
- 5 / 4
Rıdvan Dilmen, son iki maçta 11'e 10 oynanmasına rağmen Fenerbahçe'nin etkili pozisyon üretememesini eleştirdi ve Fenerbahçe'nin kendi evinde 0.34 gol beklentisiyle oynamasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Ömer Üründül (Sabah) ise çift santrfor taktiğinin yanlış olduğunu, Fenerbahçe'nin hücumda yetersiz kaldığını ve Göztepe deplasmanını örnek göstererek bu düzenin başarısızlığını vurguladı. Üründül, Skriniar ve Amrabat'ı en beğendiği isimler olarak gösterdi.
- 5 / 5
- 12:27Köyceğiz BİLSEM'den sanat alanında üç bildiri kabul edildi
- 12:17Datça'da kadın üreticilerden çağla turşusu ile ekonomik hamle
- 12:1323 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu 18 Nisan’da Oasıs Bodrum’da
- 12:08Çin'in maden iştahı kabardı: Türkiye'nin maden ihracatında rekor artış!
- 11:58CHP il başkanları: Saldırılara karşı kenetlendik, iktidara yürüyeceğiz









