Eskişehir'de alkollü sürücü, polisten 5 gün kaçtıktan sonra yakalandı ve 75 bin TL ceza yedi
- 4 / 1
Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde, polisin 'dur' ikazına uymayarak kaçan bir araç, beş gün sonra ikinci bir kovalamacanın ardından ele geçirildi. Araç sürücüsünün alkollü olduğu ve kaçış sırasında direksiyonu yolcu konumundaki bir kadına verdiği iddia edildi. Sürücüye, çeşitli trafik ihlallerinden toplam 75 bin 570 Türk lirası ceza kesildi.
- 4 / 2
Geçtiğimiz cuma günü, Odunpazarı ilçesinin 75. Yıl Mahallesi'nde polis tarafından yapılan uygulamada, 10 F 0056 plakalı otomobil 'dur' ikazına uymayarak kaçmış ve ekipleri peşine taktıktan sonra izini kaybettirmişti. Beş gün sonra, dün gece Muttalip Mahallesi Sarıcakaya Caddesi'nde aynı araç tekrar polisin ikazına uymayınca, ekipler kovalamayı yeniden başlattı. Araç, zaman zaman ters yöne girerek trafiği tehlikeye atarak kaçmaya devam etti ve Yeşiltepe Mahallesi ara sokaklarında izini kaybettirmeye çalıştı. Daha sonra çevre yoluna çıkan otomobil, Bursa istikametinde bir süre kaçtıktan sonra yolda yapılan kapama ile durduruldu. Kovalamaca sırasında araç, bir polis aracına çarparak maddi hasara neden oldu.
- 4 / 3
Aracın durdurulmasının ardından, direksiyonda bir kadının olduğunu gören polis ekipleri şaşırdı. Görgü şahitlerinin ifadelerine göre, aracı kullandığı iddia edilen S.C. isimli şahıs, arka koltukta uzanır halde bulundu. Polis aracına alınan kadın, korku içinde ağlayarak şahısla yeni tanıştığını ve aracı kendisinin kullanmadığını itiraf etti. Plaka Tanıma Sistemi kayıtlarının incelenmesi sonucu, aracın S.C. tarafından kullanıldığı tespit edildi. Sürücü S.C., polise 'Ben uyuyordum, kalktım suçum neydi' diyerek kendini savundu. Yapılan alkol testinde, sürücünün 0.59 promil alkollü olduğu belirlendi.
- 4 / 4
Sürücü S.C.'ye, alkollü araç kullanmak, sürücü belgesi alındığı halde araç kullanmak, trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde araç kullanmak, tek yönde ters istikamette sürüş yapmak, 'dur' ikazına uymamak ve kırmızı ışık ihlali gibi farklı maddelerden toplam 75 bin 570 Türk lirası ceza uygulandı. Sürücü, işlemleri için emniyete götürülürken, araç çekici yardımıyla çevre yolundan otoparka çekildi. Bu olay, trafik kurallarına uymanın önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
- 21:08Kaymakam Fatih Genel, 10 yıllık birikimini 'Az daha çoktur' kitabıyla taçlandırdı
- 20:5925 yıla kadar ışık veren fener devrim yarattı
- 20:50Bursa'da korkunç kaza: Sara nöbeti geçiren sürücü bariyerlere daldı, 2 yaralı!
- 20:40Sakarya, Kütahya Belediyesi'ni konuk etmeye hazırlanıyor
- 20:31ManisaKart'a yeni işlem noktası: Vatandaşlar artık daha rahat!










