Esin Güral Argat, Meksika Kütahya Fahri Konsolosu oldu

  • 4 / 1 Esin Güral Argat, Meksika Kütahya Fahri Konsolosu oldu 0

    Meksika ile Türkiye arasındaki ticari, ekonomik ve kültürel ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla Meksika Kütahya Fahri Konsolosluğu açılışı gerçekleştirildi.

  • 4 / 2 Esin Güral Argat, Meksika Kütahya Fahri Konsolosu oldu 1

    Törene Meksika Büyükelçisi Francisco Javier Daz de Len, Meksika İstanbul Başkonsolosu Fierro Garza ve birçok diplomatik misyon mensubu ile Kütahya’nın iş insanları katıldı. Açılış, Meksika Milli Marşı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Katılımcılara Meksika’ya özgü lezzetler sunulurken, müzik konseri de düzenlendi.

  • 4 / 3 Esin Güral Argat, Meksika Kütahya Fahri Konsolosu oldu 2

    Meksika Kütahya Fahri Konsolosu Esin Güral Argat, fahri konsolosluğun, Türkiye ile Meksika arasındaki ilişkileri geliştirecek önemli bir köprü olacağını vurguladı. Argat, “Meksika benim için uzak bir ülke değil. Yıllar önce yatırım yapmak amacıyla gitmiştim ve Meksika’yı yerinde inceledim” dedi. Ayrıca, Türkiye ve Meksika’nın birbirine rakip olmadığını, iki üretici olarak aynı masayı paylaşmaları gerektiğini ifade etti.

  • 4 / 4 Esin Güral Argat, Meksika Kütahya Fahri Konsolosu oldu 3

    Argat, Türkiye ve Meksika arasında ticaret, üretim ve turizm alanlarında iş birlikleri kurmayı amaçladığını belirtti. Gençlerin karşılıklı girişimlerde bulunmalarına yardımcı olacağını dile getiren Argat, “Kapılarımız açık, burada size bir fırsat sunuyoruz” dedi.