Erzurum'un karlı mirası beyaz perdede: 'Karda Yazılan Tarih' izleyiciyle buluştu
- 6 / 1
Erzurum Reşit Karabacak Spor Lisesi'nin titizlikle hazırladığı ve Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi'nde büyük bir ilgiyle izlenen 'Karda Yazılan Tarih, Bir Mirasın İzinde' adlı kısa filmin galası ile bu anlamlı projenin sergi açılışı gerçekleştirildi.
- 6 / 2
Etkinlikte söz alan Erzurum Valisi Aydın Baruş, kısa filmin Erzurum'un tanıtımına sağlayacağı katkı ve şehrin köklü tarihine dikkat çekmesi bakımından son derece değerli bir çalışma olduğunu belirterek, projede emeği geçen herkesi tebrik etti. Vali Baruş, Erzurum'un zengin kültürel ve tarihi mirasının, Anadolu'nun tarihini anlamakla eşdeğer olduğunu vurguladı.
- 6 / 3
Filmin, Türkiye'deki kış sporlarının gelişim sürecine ışık tutan önemli bir eser olarak nitelendirildiğini ifade eden Vali Aydın Baruş, 1915 yılında Erzurum'da kayak sporunun öncülüğünü yapan Arif Hikmet Koyunoğlu'nu, Kazım Karabekir Paşa'yı, Trabzonlu Kemal'i, Cevat Dursunoğlu'nu, İzmirli Hasip'i ve Arif Sofya'yı anarak, kayak sporunun gelişimine katkı sağlayan tüm öncüleri rahmet, minnet ve şükranla andığını dile getirdi.
- 6 / 4
- 6 / 5
- 6 / 6
- 16:46İnegöl'de çatıdan düşen 57 yaşındaki adam ağır yaralandı
- 16:37Bozüyük'te yaya önceliği konusunda farkındalık artırıldı
- 16:27Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura yoğun bakımda
- 16:17Çin gemi inşa sektöründe seri üretime geçti, siparişler arttı
- 16:08Usain Bolt, İstanbul'da kaldığı odanın numarasını görünce şaşırdı











