Erzurum'da yaban keçileri nefes nefese sayılıyor: Termal droneler sahada!

  • 7 / 1 Erzurum'da yaban keçileri nefes nefese sayılıyor: Termal droneler sahada! 0

    Erzurum'da, yaban keçisi popülasyonunu belirlemek amacıyla kapsamlı bir envanter çalışması başlatıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün ülke genelinde yürüttüğü yaban hayatı tespit çalışmalarının bir parçası olan bu proje, türlerin varlığını ve büyüklüğünü belirlemeyi hedefliyor.

  • 7 / 2 Erzurum'da yaban keçileri nefes nefese sayılıyor: Termal droneler sahada! 1

    Erzurum Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Oltu, Olur, İspir, Uzundere ve Tortum ilçelerinde görev yapacak altı ekip ile çalışmalara başladı. Bu ekipler, yaban hayatı envanterini çıkarmak için sahada yoğun bir çaba gösteriyor.

  • 7 / 3 Erzurum'da yaban keçileri nefes nefese sayılıyor: Termal droneler sahada! 2

    Çalışmalarda dürbün, teleskop ve en son teknoloji ürünü termal droneler kullanılıyor. Bu gelişmiş ekipmanlar sayesinde dağlık arazilerde yaban keçilerinin sayımı daha etkin bir şekilde yapılabiliyor. Yaban hayatı geliştirme sahalarındaki hedef türlerin sayım dönemi, iklim koşullarına bağlı olarak genellikle her yılın kasım ayında başlayıp şubat ayına kadar devam ediyor. Bu yılki envanter sezonu da Olur ilçesindeki Kaban ve Akdağ avlaklarında başladı ve önümüzdeki şubat ayına kadar sürecek.

  • 7 / 4 Erzurum'da yaban keçileri nefes nefese sayılıyor: Termal droneler sahada! 3

  • 7 / 5 Erzurum'da yaban keçileri nefes nefese sayılıyor: Termal droneler sahada! 4

  • 7 / 6 Erzurum'da yaban keçileri nefes nefese sayılıyor: Termal droneler sahada! 5

  • 7 / 7 Erzurum'da yaban keçileri nefes nefese sayılıyor: Termal droneler sahada! 6