Erzurum'da Kıbrıs Barış Harekatı anıldı: Şehitler ve gaziler hatırlandı
- 6 / 1
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şubesi, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 51. yıl dönümünü şehitleri ve gazileri anarak kutladı. Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, yaptığı açıklamada, harekatın önemini ve Kıbrıs Türklerinin özgürlük mücadelesindeki yerini vurguladı.
- 6 / 2
Mesci, 20 Temmuz 1974'te başlayan Kıbrıs Barış Harekatı'nın, Kıbrıs Türklerinin 1878'den beri süren esaretinden kurtulmalarını sağladığını belirtti. Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarılı operasyonu sonucu Kıbrıs Türklerinin özgürlüğüne kavuştuğunu ve bu zaferin Türk tarihinin altın sayfalarına yazıldığını ifade etti. Erzurum'dan harekatta şehit olan 7 Mehmetçiği de anarak, onların fedakarlıklarını hatırlattı.
- 6 / 3
Başkan Mesci, Erzurum'dan 663 askerin Kıbrıs Barış Harekatı'na katıldığını ve toplamda 498 şehit verildiğini hatırlattı. Harekatta gösterilen kahramanlık ve vatan sevgisinin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini vurguladı. Kıbrıs gazilerinin, Cumhuriyet tarihinin ilk yurt dışı toprak kazanımında önemli bir rol oynadığını ve Türkiye Cumhuriyeti için büyük bir değer taşıdığını dile getirdi.
- 6 / 4
Mesci, konuşmasının sonunda Kıbrıs gazilerine 'Devlet İftihar Madalyası' verilmesi ve gazi çocuklarına istihdam imkanı sağlanması yönünde talepte bulundu. Şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere ise sağlıklı uzun ömürler diledi. Kıbrıs Barış Harekatı'nın 51. yıl dönümü, Erzurum'da saygı ve minnetle anıldı.
- 6 / 5
- 6 / 6
- 11:34Aydın'da yangında yaralanan genç hayatını kaybetti
- 11:24Tazelenme Üniversitesi Köyceğiz Kampüsü'nde yeni dönem başladı
- 11:14Karabük Üniversitesi akademisyenleri 22 başarıya imza attı
- 11:04İlkokul öğrencileri Aydın Gençlik Merkezi'ni ziyaret etti
- 10:54Afyonkarahisar'da 17 bin 600 kullanımlık uyuşturucu yakalandı










