Erzurum'da donan toprak cenaze işlemlerini imkansızlaştırıyor: Mezarlar yazdan hazır!
- 9 / 1
Erzurum, kışın en çetin günlerini yaşarken, dondurucu soğuklar yaşamı olumsuz etkiliyor. Bu zorlu koşullarda cenazelerin defnedilmesi de büyük bir mücadeleye dönüşüyor. Erzurum'da, kış aylarında toprağın donması nedeniyle yaşanan güçlüklerin önüne geçmek amacıyla, mezar yerleri yaz aylarında hazırlanıyor.
- 9 / 2
Hava sıcaklığının zaman zaman sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü Erzurum'da, binlerce mezar yeri kış mevsimi için şimdiden hazırlandı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü, kış hazırlıkları kapsamında yaklaşık 2 bin mezar yeri açtı. Şehir merkezindeki Asri Mezarlığı ve Abdurrahman Gazi Mezarlığı'nda, kış bastırmadan iş makineleri ve personelin yoğun çalışmasıyla yüzlerce mezar yeri kazıldı.
- 9 / 3
Erzurum'da hem yoğun kar yağışı hem de özellikle toprağın donması, kış aylarında mezar yeri kazılmasını neredeyse imkansız hale getiriyor. Yetkililer, bu nedenle yaz aylarında gerekli hazırlıkları yaparak mezar çukurlarını defin için hazır hale getiriyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'nde görevli Salim Uğurlu, kış aylarında mezar çukurları yazdan hazır olsa bile definden önce tekrar çalışma yaptıklarını belirterek, "Bu aylarda şartlar çok ağır. Kışın toprak donuyor, mezar açmak çok zorlaşıyor, bu yüzden yaz aylarında hazırlık yapıyoruz. Bu yıl yaklaşık 2 bin mezar yeri açtık. Kışın bunları açmak mümkün değil. Çukurlar önceden kazılmış olsa bile, defin öncesinde yine gelip çalışma yapıyoruz. İşimiz oldukça zor ama yeterli sayıda mezar yeri hazırlıyoruz." ifadelerini kullandı.
- 9 / 4
- 9 / 5
- 9 / 6
- 9 / 7
- 9 / 8
- 9 / 9
- 17:24Murat Bakır'dan 15 Temmuz mesajı: 'Hiçbir güç millet iradesini esir alamaz
- 17:1240 yıllık dev mobilya zinciri kepenk indiriyor: Son 2 gün!
- 17:02ABD'li bankalardan ikinci çeyrek bilanço raporları: Rekor gelirler
- 16:50AK Parti Muğla İl başkanı Güngör'den 15 temmuz mesajı
- 16:46Ahmet Yasav: Vatanımızı korumaya devam edeceğiz











