Erzurum'da AFAD, 37 bin 473 kişiye afet eğitimi verdi

  • 6 / 1 Erzurum'da AFAD, 37 bin 473 kişiye afet eğitimi verdi 0

    Erzurum Valisi Aydın Baruş'un başkanlığında, Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında önemli gelişmeler paylaşıldı.

  • 6 / 2 Erzurum'da AFAD, 37 bin 473 kişiye afet eğitimi verdi 1

    Toplantıda İl Müdürü Selahattin Karslı ve diğer yetkililer, Erzurum AFAD’ın yürüttüğü planlama, hazırlık ve iyileştirme çalışmaları hakkında detaylı bir brifing sundu. Özellikle muhtemel bir İstanbul depremine yönelik müdahale planları ve 2025-2026 yılları arasındaki görevler ele alındı. Ayrıca, afet konutlarının mevcut durumu, yıkım çalışmaları ve İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) ile Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında yürütülen faaliyetler de gündeme geldi.

  • 6 / 3 Erzurum'da AFAD, 37 bin 473 kişiye afet eğitimi verdi 2

    İRAP kapsamında heyelan ve kaya düşmesi gibi afet risklerine karşı önleyici projeler hayata geçirilirken, Aziziye ilçesi Gelinkaya Mahallesi’nde yürütülen kaya ıslahı çalışmaları ile birçok yapı güvence altına alındı. AFAD bünyesinde görev yapan yaklaşık 200 personel, modern araç ve ekipmanlarla desteklenen arama kurtarma ekipleri, afet ve acil durumlara hızlı ve etkin müdahale kapasitesine sahip olduğu vurgulandı. 2025 yılı içerisinde toplam 37 bin 473 kişiye eğitim verildiği ve 2026 yılında da eğitimlerin devam edeceği ifade edildi.

  • 6 / 4 Erzurum'da AFAD, 37 bin 473 kişiye afet eğitimi verdi 3

  • 6 / 5 Erzurum'da AFAD, 37 bin 473 kişiye afet eğitimi verdi 4

  • 6 / 6 Erzurum'da AFAD, 37 bin 473 kişiye afet eğitimi verdi 5