Erzurum'da 107. yıl coşkusu fener alayıyla kutlandı
- 9 / 1
Erzurum Kongresi’nin 107. yıl dönümü dolayısıyla Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle büyük bir fener alayı etkinliği düzenlendi. Havuzbaşı Kent Meydanı’ndan başlayan bu anlamlı etkinlikte binlerce vatandaş bir araya geldi.
- 9 / 2
Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen Fener Alayı Kortej Yürüyüşü, 'Aşıkların Dilinden Erzurum Destanı' programı ile desteklendi. Katılımcılar, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde Cumhuriyet Caddesi boyunca yürüyerek Erzurum Kalesi önüne ulaştılar. Ellerindeki Türk bayrakları ve meşalelerle caddeyi kırmızı-beyaza bürüyen vatandaşlar, 23 Temmuz ruhunu bir kez daha yaşattı.
- 9 / 3
Fener alayının ardından yapılan programda Vali Aydın Baruş, 23 Temmuz Erzurum Kongresi’nin Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki önemine vurgu yaptı. Baruş, “Tüm Erzurum halkı olarak bu akşam düzenlediğimiz fener alayına yoğun bir katılım oldu. Erzurum, Türk tarihinin ve Milli Mücadele’nin en önemli merkezlerinden biridir. Bu kadim topraklar, bağımsızlık mücadelesinde büyük bir rol oynamıştır.” dedi.
- 9 / 4
- 9 / 5
- 9 / 6
- 9 / 7
- 9 / 8
- 9 / 9
- 01:11İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma uçak enkazının sırları çözüldü
- 01:01Fransa'da tarım yasası krizi: Bakan istifa etti, Macron reddetti
- 00:51Fas'ta su otoyolları ile çölün ortasında su tedarik ediliyor
- 00:40Petrol Fiyatları Yeniden Ateşlendi: Hürmüz ve Babülmendep Gerilimi Piyasaları Sarsıyor!
- 00:30Gizemli mağarada binlerce yıllık ritüellerin izleri ortaya çıktı











