Erzincan'da sel felaketi: Yollar sular altında kaldı

  • 5 / 1 Erzincan'da sel felaketi: Yollar sular altında kaldı 0

    Erzincan'da etkili olan şiddetli yağış, kısa sürede sel felaketine dönüştü. Erzincan-Sivas kara yolu üzerindeki Sakaltutan mevkiinde bulunan dereler taşarak çevredeki yolları sular altında bıraktı. Yağışın aniden bastırmasıyla debisi hızla artan dereler, taşıdıkları çamur ve ağaç dallarıyla birlikte büyük hasara yol açtı.

  • 5 / 2 Erzincan'da sel felaketi: Yollar sular altında kaldı 1

    Sakaltutan mevkiinde sel sularının akış yönünde bulunan araçlar ilerlemekte büyük zorluk çekti. Yollar adeta göle dönerken, oluşan çamur birikintileri ulaşımı tamamen felç etti. Bölge sakinleri büyük bir endişe yaşarken, yetkililerin hızlı müdahalesi bekleniyor. Selin yol açtığı maddi hasarın boyutunun henüz netlik kazanmadığı belirtiliyor.

  • 5 / 3 Erzincan'da sel felaketi: Yollar sular altında kaldı 2

    Öte yandan, Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, Erzincan kent merkezi ve ilçelerinde bugün de gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı konusunda uyarıda bulundu. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olması istendi. Yetkililer, bölgedeki selin yol açtığı hasarın tespiti ve temizlik çalışmalarına başladı.

  • 5 / 4 Erzincan'da sel felaketi: Yollar sular altında kaldı 3

  • 5 / 5 Erzincan'da sel felaketi: Yollar sular altında kaldı 4