Elazığ'da afet risk azaltma planı üzerine önemli toplantı gerçekleştirildi

  • 3 / 1 Elazığ'da afet risk azaltma planı üzerine önemli toplantı gerçekleştirildi 0

    Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu Fay zonu arasında yer alan Elazığ’da İl Risk Azaltma Planı (İRAP) doğrultusunda kentte alınması gereken tedbirler ele alındı.

  • 3 / 2 Elazığ'da afet risk azaltma planı üzerine önemli toplantı gerçekleştirildi 1

    Vali Numan Hatipoğlu ve Afetlere Müdahale Genel Müdürü Dr. Sadi Ergin'in katılımıyla gerçekleştirilen İRAP toplantısında, bölgedeki afet risklerine karşı yapılması gerekenler tartışıldı. Toplantı Elazığ Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürlüğü'nde yapıldı. Vali Hatipoğlu, toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Sabuncu, AFAD İl Müdürü Dr. Cafer Giyik ve diğer kurum müdürlerinin de katıldığını belirtti.

  • 3 / 3 Elazığ'da afet risk azaltma planı üzerine önemli toplantı gerçekleştirildi 2

    Elazığ, Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu fayları üzerinde yer alması sebebiyle sık sık depremler yaşamaktadır. Bu bağlamda, Vali Hatipoğlu, 2020 Sivrice ve 2023 Kahramanmaraş depremlerinin ardından başlatılan iyileştirme çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını ifade etti. İRAP'ın, afetlerin etkilerini asgariye indirmek amacıyla 2021 yılında hayata geçirildiğini ve bu kapsamda 38 kurum ve kuruluş temsilcisiyle yapılan izleme ve değerlendirme toplantılarının sürdüğünü aktardı.