El Mencho'nun Ölümü Meksika'yı Ateşe Verdi: Ülke Savaş Alanına Döndü!

  • 3 / 1 El Mencho'nun Ölümü Meksika'yı Ateşe Verdi: Ülke Savaş Alanına Döndü! 0

    Meksika'da güvenlik güçleri tarafından düzenlenen kritik bir operasyonda, Jalisco Yeni Nesil Karteli (CJNG) lideri ve ülkenin en çok aranan uyuşturucu baronlarından biri olan 'El Mencho' lakaplı Nemesio Oseguera Cervantes, ölü ele geçirildi.

  • 3 / 2 El Mencho'nun Ölümü Meksika'yı Ateşe Verdi: Ülke Savaş Alanına Döndü! 1

    Jalisco eyaletinin başkenti Guadalajara'ya yaklaşık 130 kilometre mesafedeki Tapalpa kasabasında gerçekleştirilen operasyonun ardından, kartel liderinin ölümü eyalette büyük bir şiddet dalgasını tetikledi. CJNG'nin muhtemel misillemesi olarak Jalisco ve diğer birçok eyalette eş zamanlı olarak yol kapatma eylemleri ve kundaklamalar yaşandı. Medya ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Jalisco, Michoacan, Colima, Nayarit, Aguascalientes ve Tamaulipas eyaletlerinde araçların yakıldığı, Guanajuato'da ise iş yerlerinin hedef alındığı görüldü.

  • 3 / 3 El Mencho'nun Ölümü Meksika'yı Ateşe Verdi: Ülke Savaş Alanına Döndü! 2

    Jalisco eyalet hükümeti, halktan evlerinde kalmalarını isteyerek toplu taşımayı askıya aldı ve halkın güvenliğini tehdit eden gelişmeler nedeniyle 'kırmızı alarm' uygulamasını devreye soktu. Federal, eyalet ve yerel yönetimler arasında ortak bir güvenlik masası oluşturulurken, sabahın erken saatlerinden itibaren birçok şehir içi yol ve otoyol, kartel bağlantılı eylemler nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Puerto Vallarta'dan gelen görüntülerde yoğun dumanların gökyüzünü kapladığı, otobüs terminallerinde silah sesleri ve patlamalar nedeniyle panik yaşandığı gözlemlendi. Hatta kartel üyelerinin Guadalajara'da ABD'li turistlerin bulunduğu havalimanını bastığı bildirildi. Jalisco Eyalet Valisi Pablo Lemus Navarro, durum kontrol altına alınana kadar halka evde kalmaları çağrısı yaptı ve eyalet yollarında seyahat edilmemesi uyarısında bulundu.