Ege Üniversitesi'nde yeni Merkezi Ameliyathane hizmete girdi
- 3 / 1
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesinde hizmete giren yeni Merkezi Ameliyathanede ilk çocuk cerrahisi operasyonu başarıyla gerçekleştirildi. 59 ameliyathane, 9 doğum odası, 8 endoskopi salonu ve 205 erişkin ve çocuk, 8 yenidoğan yoğun bakım odasını içeren merkez, ileri tıp teknolojileriyle donatıldı.
- 3 / 2
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Devrim Bozkurt, merkezi ameliyathaneyi ziyaret ederek, operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Orkan Ergün'den bilgi aldı. Rektör Budak, Türkiye'nin uluslararası referans merkezi olan Tıp Fakültesi Hastanesinde yeni ameliyathanenin hizmete girdiğini ve vatandaşlara daha kaliteli sağlık hizmeti sunmayı hedeflediklerini belirtti. Modern altyapı ve son teknoloji cihazlarla donatılan merkezde, yenidoğandan yetişkine her yaş grubuna yönelik hizmet verilecek.
- 3 / 3
Rektör Budak, Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı'nın ilk cerrahi vakalarını başarıyla gerçekleştirdiğini ve Ege Üniversitesi'nin akademik ve bilimsel üretim yanında, yüksek standartlı sağlık hizmetleriyle de öncü konumunu güçlendirmeye devam ettiğini vurguladı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Devrim Bozkurt ise, akıllı ve ileri tıp teknolojileriyle donatılan ameliyathanenin, preoperatif hasta değerlendirme ünitesi, radyoloji merkezi ve günübirlik ameliyathanelerle entegre bir şekilde hizmet verdiğini açıkladı. Yakın zamanda endoskopi ünitesi ve doğumhane biriminin de hizmete açılacağını duyurdu. İlk ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Orkan Ergün ise, 'Portal Hipertansiyon' hastası bir çocuğa şant revizyonu ameliyatını başarıyla gerçekleştirdiklerini ve hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti.
- 16:50AK Parti Muğla İl başkanı Güngör'den 15 temmuz mesajı
- 16:46Ahmet Yasav: Vatanımızı korumaya devam edeceğiz
- 16:35Bodrum’da “mutlu aile mutlu toplum” sergisi açıldı
- 16:32ABD'de enflasyon verisi beklentileri alt üst etti, altın fiyatları fırladı
- 16:23MUSKİ müdürü, Güllük'te muhtar ve site yöneticileriyle buluştu: İçme suyu yatırımları ele alındı










