Efeler’de 55 yaş üstüne İkinci Bahar Üniversitesi

  • 3 / 1 Efeler’de 55 yaş üstüne İkinci Bahar Üniversitesi 0

    Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’in başlattığı İkinci Bahar Üniversitesi, 55 yaş ve üzerindeki kent sakinleri için eğitim ve sosyal etkinlikler sunmak üzere faaliyetlerine başladı. Yetişkin, projeyi 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde duyurmuştu.

  • 3 / 2 Efeler’de 55 yaş üstüne İkinci Bahar Üniversitesi 1

    Kadın ve erkeklerin katılabileceği programda eğitim düzeyi, meslek, çalışma geçmişi, emeklilik durumu veya akademik başarı koşulu bulunmuyor. Üniversiteden yararlanmak için 55 yaşını doldurmuş olmak yeterli.

  • 3 / 3 Efeler’de 55 yaş üstüne İkinci Bahar Üniversitesi 2

    Efeler Belediyesi öncülüğündeki proje, Efeler Kent Konseyi koordinasyonunda yürütülüyor. Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) ve Aydın Tabip Odası da çalışmaya destek veriyor; etkinlikler alanında uzman gönüllülerin katkısıyla gerçekleştiriliyor. Programda eğitim, kültür ve sanat, sağlık, spor, sosyal yaşam ve kişisel gelişim başlıklarında atölyeler, söyleşiler ve sosyal etkinlikler düzenlenecek. Katılımcılar bu çalışmalarla yeni beceriler edinme ve sosyal çevrelerini genişletme olanağı bulacak.