Edremit'te Kabotaj Bayramı coşkuyla kutlandı

  • 6 / 1 Edremit'te Kabotaj Bayramı coşkuyla kutlandı 0

    Balıkesir'in Edremit ilçesinde, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 100. yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı.

  • 6 / 2 Edremit'te Kabotaj Bayramı coşkuyla kutlandı 1

    Kutlamalar, ilçenin turistik Altınoluk Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen resmi törenle başladı. Protokol üyeleri, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu ve ardından şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağını göndere çekti.

  • 6 / 3 Edremit'te Kabotaj Bayramı coşkuyla kutlandı 2

    Resmi törenlerin tamamlanmasının ardından etkinlikler denizle buluştu. Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı botları ile bölgedeki balıkçı ve gezi tekneleri, Edremit Körfezi'nde bir kortej oluşturdu. Teknelerin geçişi, sahildeki vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi. Kortej sırasında, mavi vatan uğruna hayatını kaybeden deniz şehitlerinin anısına körfez sularına çelenk bırakıldı.

  • 6 / 4 Edremit'te Kabotaj Bayramı coşkuyla kutlandı 3

    Mavi vatanın asırlık gurur gününde düzenlenen anlamlı kutlama programına; Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Edremit Liman Başkanı Musa Uykur, daire amirleri, askeri erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, denizciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  • 6 / 5 Edremit'te Kabotaj Bayramı coşkuyla kutlandı 4

  • 6 / 6 Edremit'te Kabotaj Bayramı coşkuyla kutlandı 5