Düzce Depremi'nin 26. yılı: İnşaat sektöründen 'Güvenli yapı' vurgusu!
- 5 / 1
12 Kasım 1999'da meydana gelen ve 845 kişinin yaşamını yitirdiği, 2 bin 678 kişinin de yaralandığı Düzce Depremi'nin 26. yıl dönümünde, inşaat sektörü temsilcileri güvenli yapılar konusuna dikkat çekiyor.
- 5 / 2
Yekta İnşaat’ın sahibi Metin Şişman, doğru malzeme kullanımı ve güncel yönetmeliklere uyumun önemine vurgu yaparak, geçmişte yaşanan depremlerde zarar görmeyen yapıların, firmalarının kalitesini gözler önüne serdiğini ifade etti. 26 yıl sonra bile depremde yaşanan kayıpların ve acıların hala taze olduğunu dile getiren Şişman, depremlerin Türkiye için acı bir gerçek olduğunu belirtti.
- 5 / 3
Şişman, inşaat firmalarının asıl hedefinin, vatandaşların depremlerden en az zararla kurtulmasını sağlamak olduğunu belirterek, inşaat yönetmeliklerinin binaları daha dayanıklı hale getirdiğini ifade etti. Afetlere dayanıklı konutlar inşa etme kararlılıklarını aktaran Şişman, kullandıkları malzemelerin kalitesinin yanı sıra, iş gücünün nitelikli olmasının da kritik bir öneme sahip olduğunu sözlerine ekledi.
- 5 / 4
- 5 / 5
- 04:52Brezilya'da 14 yaşındaki kıza cinsel taciz iddiası: Tacizci serbest bırakıldı
- 04:42İsviçre kapılarını 8 meslek grubuna açıyor: Fırsatları kaçırmayın!
- 04:32Pakistan'da aynı iğneyle 331 çocuğa HIV bulaştırıldı
- 04:23Fransa'da oturum bekleyen Türklere tazminat yolu açıldı
- 04:13Fransa'da oturum bekleyen Türklere tazminat hakkı doğuyor










